Menu
28 jul 2021

Zundertse ouderen genieten in Wernhout

Bron: BN de stem

Zundertse ouderen genieten van zult en bloedworst in Wernhout: ‘Je bent eens een keer van huis’

Na maanden kunnen de Zundertse ouderen elkaar weer georganiseerd ontmoeten. Stichting Met je Hart trakteerde woensdag dertig Rijsbergse ouderen op een Brabantse koffietafel met worstenbrood, zult en bloedworst. Donderdag zijn er nog eens dertig ouderen uit de andere kernen welkom. ,,Heel fijn dit, ik heb best last van het vele alleen zijn.’’

In een zaaltje van café De Bocht in Wernhout zitten drie krasse knarren bij elkaar aan een tafeltje. ,,Ja, het was leuk, ontspannen, met vriendelijke mensen”, zegt de bijna 67-jarige Piet Tax. ,,Ik kende bijna niemand toen ik binnenkwam. Nu wel.” Tax heeft naar eigen zeggen weinig last van eenzaamheid: ,,Ik ben eigenlijk altijd alleen, dus ik ben het gewend. En ik ben nog gezond en actief.”
Tax is niet de enige die genoot van het samenzijn in De Bocht. ,,Ik vond het best gezellig, van mij mogen ze dit wel vaker organiseren”, weet Piet Frijters (84). ,,Je bent eens een keer van huis, dat vind ik fijn. In Rijsbergen wordt niet zoveel georganiseerd voor ouderen. Ik heb best last van het vele alleen zijn, omdat mijn vrouw twee jaar geleden is overleden.”

Televisie

Nummer drie aan tafel, de 82-jarige Tan (,,laat mijn voornaam maar zitten, veel te moeilijk’’), had op een andere manier last van corona: ,,Ik tennis twee, drie keer per week. Toen dat niet meer mocht, was het alleen sport kijken op televisie.” Dat vond hij vervelend. Gelukkig knapt hij deze woensdag op in Wernhout: ,,Dit was een hele leuke middag.”

De jongste deelnemer is 65, de oudste 95

Volgens coördinator Hubert Hendriks van Met je Hart krijgt de middag zeker een vervolg: ,,Dit is de start van het nieuwe seizoen. Hierna gaan we in groepjes van tien activiteiten voor ouderen doen. Daarnaast bezoeken we de mensen thuis, voor een gesprekje. Daarvoor zoeken we nog wel vrijwilligers, anders wordt het te zwaar voor onze huidige club van twintig mensen.” Zijn vrouw Mieke Pieterman, ook actief in de stichting, voegt eraan toe: ,,Deze middag is heel geslaagd. De jongste deelnemer is 65, de oudste 95. We houden het bewust in een café, zodat deze mensen weer met anderen in aanraking komen. Iedereen wil het gevoel hebben deel uit te maken van de maatschappij.”

Uitgelicht

Wil je niets missen?

Volg ons op social media of meld je aan voor de Met je hart nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws, ontwikkelingen en behaalde resultaten.