Menu

VriendenLoterij

De VriendenLoterij steunt maatschappelijke initiatieven en daar is stichting Met je hart er een van. Daar zijn we natuurlijk ontzettend blij mee.

Speel je mee met de wekelijkse bingo van de VriendenLoterij? Dan kun je zelf het goede doel kiezen waarvoor je wilt spelen. Wij zijn je dankbaar als je voor Met je hart kiest! Minstens 40% van jouw maandelijkse inleg komt direct ten goede aan Met je hart. Daarmee draag je structureel bij aan het verzachten van eenzaamheid bij zelfstandig wonende ouderen in Nederland. Dankzij jouw bijdrage kunnen wij in meer gemeenten het verschil maken tussen vergeten worden en aandacht krijgen. Juist nu zó hard nodig!

Speel bewust 18+

Bij de VriendenLoterij maken deelnemers tijdens de wekelijkse Bingotrekking kans op de hoofdprijs van 100.000 euro, en nog vele andere mooie (geld)prijzen. Deelnemers hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen maatschappelijke organisatie mee te spelen. Vanaf € 14,25 speelt je maandelijks mee. Speel je voor Met je hart dan ontvangen wij 40% van jouw lotprijs. Activeer je lot. Let op: 18+ speelbewust.

Over de VriendenLoterij

De VriendenLoterij steunt organisaties op het gebied van cultuur, sport en welzijn die zich inzetten om dagelijks geluk voor iedereen mogelijk maken. Deelnemers kunnen zelf kiezen voor welke organisatie of instelling ze meespelen en maken direct kans op mooie prijzen. Minimaal 40% van de lotprijs komt ten goede aan 57 culturele partners en bijna 3.500 goede doelen, clubs en verenigingen.

Ook kunnen deelnemers met hun VriendenLoterij VIP-KAART elke dag beleven wat zij mede mogelijk maken. De kaart geeft gratis toegang tot meer dan 135 musea en daarnaast tot 50% korting op talloze dagjes en avondjes uit, van bioscoop en dans tot musical, dierenpark en opera. Dankzij de deelnemers schonk de VriendenLoterij sinds 1989 in totaal al ruim € 2,1 miljard.

De VriendenLoterij en de Nationale Postcode Loterij vormen samen met de Postcode Loterijen in Groot-Brittannië, Zweden, Duitsland en Noorwegen de Postcode Lottery Group. De Postcode Lottery Group is met jaarlijks € 854 miljoen euro aan donaties één van de grootste private geldgevers aan goede doelen ter wereld. Goede doelen loterijen zijn als Nederlandse traditie opgenomen op de lijst Inventaris Immaterieel Erfgoed (UNESCO).

Foto: © Babs van Geel
“Zo vaak zit je bij uitjes die voor ouderen worden georganiseerd alleen in een hoekje. Bij Met je hart voel ik keer op keer de echte gemeende aandacht van de vrijwilligers en ontmoet ik steeds weer nieuwe fijne mensen! Ik kom o zo graag.”