Menu

Mediacampagnes

Niemand wil zich eenzaam voelen, en iedereen heeft de kracht om het verschil te maken en de eenzaamheid van anderen te verminderen. Maar zonder bewustzijn zal er geen actie worden ondernomen. Met je hart voert regelmatig campagne om de, vaak onzichtbare, eenzaamheid onder zelfstandig wonende ouderen onder de aandacht te brengen.

Zomer vier je samen – zomercampagne 2023

Zomereenzaamheid. In de zomer vervelen ouderen zich vaak nog meer. De (klein)kinderen zijn op vakantie, buren zijn weg en clubjes hebben zomerstop. In de zomer is het stil op straat. Héél stil.

Want terwijl er volop genoten wordt van zonnige vakanties, blijft een grote groep ouderen eenzaam achter. Dit maatschappelijk probleem speelt zich veelal binnen vier muren af en is dus letterlijk onzichtbaar. Met de campagne ‘Zomer vier je samen’ willen we het bewustzijn hierover vergroten en vakantiegangers én thuisblijvers stimuleren in actie te komen.

Samen verveelt nooit – bewustwordingscampagne 2022

Eenzaamheid onder ouderen is een schrijnend en snelgroeiend maatschappelijk probleem. Maar omdat het zich vaak binnen vier muren afspeelt, is het haast onzichtbaar en zien we de ernst er niet van in. Met de indringende campagne ‘Ik verveel me dood’ roept Met je hart in 2022 op tot landelijke bewustwording. Want als we niet nú ingrijpen, groeit dit probleem ons straks boven het hoofd.