Menu

Zomer vier je samen

We zijn er ons niet bewust van, maar het is er wel; zomereenzaamheid. In de zomer vervelen ouderen zich vaak nog meer. De (klein)kinderen zijn op vakantie, buren zijn weg en clubjes hebben zomerstop. In de zomer is het stil op straat. Héél stil.

Met je hart zomer

Enorm hè, het verschil dat stichting Met je hart maakt voor ouderen. Ook in de zomermaanden organiseren Met je hart vrijwilligers ontmoetingen voor eenzame ouderen. Laat je inspireren op onze social mediakanalen.

Wil jij óók een positieve bijdrage leveren aan de samenleving en ouderen in jouw buurt laten voelen dat ze ertoe doen?

Van 19 juni tot en met 29 augustus voert stichting Met je hart campagne tegen zomereenzaamheid onder ouderen.

Want terwijl er volop genoten wordt van zonnige vakanties, blijft een grote groep ouderen eenzaam achter. Dit maatschappelijk probleem speelt zich veelal binnen vier muren af en is dus letterlijk onzichtbaar. Met de campagne ‘Zomer vier je samen’ willen we het bewustzijn hierover vergroten en vakantiegangers én thuisblijvers stimuleren in actie te komen.

Bomen over eenzaamheid

Scholen sluiten met een zucht hun deuren, de zon staat hoog in de lucht. Vanuit een volgepakte auto zwaaien de kinderen hun huis gedag. “Schat, weet je zeker dat je de paspoorten hebt?” De vakantie kan beginnen. Maar wat voor velen een heerlijke tijd is, betekent voor een heleboel ouderen een lange periode van zomereenzaamheid.

Een gesprek met jong en oud, met Babs en Lucie.

Zomer vier je samen

Met een klein gebaar kan je de verveling in de zomermaanden doorbreken. Samen een ijsje eten, samen een wandeling maken of nodig iemand uit voor een barbecue in je tuin. Want samen verveelt nooit! Deel dit zomermoment, tag @Metjehart, gebruik #zomervierjesamen en inspireer anderen.

Ben jezelf op vakantie. Stuur een kaartje of berichtje naar de thuisblijvers. Wil je juist méér doen? Help ons de eenzaamheid te doorbreken en doneer.


Zomer vier je samen – in de media

Onze Zomer vier je samen campagne is opgepakt door de media. Hierdoor is onze boodschap breed verspreid. Laat je inspireren op onze social kanalen of bekijk hier een overzicht van de media-aandacht voor onze campagne.

Foto © Ruud Hoornstra

Zomer vier je samen

“Je zit in je tuin. Links hoor je de buren kletsen. Rechts hebben ze het ook gezellig. Dus ga je maar liever weer naar binnen. Niets ten nadele van de buren, hoor. Integendeel. Ik gun ze het beste. Maar dat zijn wel de momenten waarop je de eenzaamheid het scherpst voelt.”