Menu

Factsheet

Stichting met je hart is actief in maar liefst 7 provincies en 35 gemeenten. Kwetsbare mensen verbinden. Dat is onze missie. Wij geloven dat samen zijn en samen ondernemen het leven fijner en rijker maakt. Hier zetten we ons graag voor in. Persoonlijk, oprecht en lokaal. Samen met anderen. Met ons hele hart.

Download de pdf of deel deze pagina via

Met je hart in 2019

In 2019 organiseerden we ruim 15.000 ontmoetingen voor kwetsbare, onzichtbare, thuiswonende ouderen met gevoelens van eenzaamheid. Dat deden we met ruim 1.200 vrijwilligers en met heel veel betrokken lokale partners. Zo waren er maar liefst 530 restaurants actief tijdens onze EET met je hart campagne eind 2019. Ook kregen we in 2019 het Appeltje van Oranje, een ware kroon voor al onze vrijwilligers.

Met je hart in coronatijd

Door het coronavirus zijn ouderen nog meer gebonden aan huis en de ontmoetingen die ze hadden, zijn weggevallen. De impact hiervan is groot, zowel fysiek als mentaal.

34.748 hartverwarmende telefoongesprekken en 23.518 verwenmomenten aan de voordeur

Onze lokale teams bieden verlichting door te bellen met de ouderen of momenten van aandacht te organiseren die passen binnen de maatregelen. Denk aan lunches, hartverwarmende soepen of presentjes afgeven aan de voordeur met daarbij een óh zo belangrijk praatje. Ook eten ouderen digitaal samen via ons project Aan t@fel en zijn er diverse Met je hart matinees, uitgezonden op landelijke televisie. Juist in deze moeilijke periode zijn de vrijwilligers van Met je hart het lichtpuntje voor vele ouderen.

Wil jij je ook inzetten voor ouderen uit jouw omgeving? Kijk hier wat je kunt doen. Samen ben je niet alleen. Onze ouderen verdienen onze aandacht.

“Kwetsbare ouderen met elkaar verbinden, dat is onze missie. Met heel ons hart slaan wij een brug tussen vergeten worden en aandacht krijgen.”
Deze website maakt gebruik van cookies. Privacy verklaring
Accepteren