Menu

Appeltje van Oranje 2019

Uit handen van Koningin Maxima ontvingen wij het Appeltje van Oranje. De prijs staat in het teken van het op buitengewone manier mobiliseren en enthousiasmeren van vrijwilligers. Een ontzettend mooie kers op de taart voor onze inzet.

Koningin Máxima:

“Stichting Met je hart doorbreekt eenzaamheid onder ouderen. Het begon in 2013 in Utrecht met één persoon. Inmiddels is de stichting actief in 26 gemeenten met 1.000 vrijwilligers. Wat een groei. Bijzonder aan dit initiatief is de vrijheid die vrijwilligers hebben. Iedere stad en ieder dorp is anders.”… “Deze grote Appel gaat naar een initiatief dat maatschappelijk van groot belang is. Een initiatief dat ondernemend en innovatief is en dat in veel lokale gemeenschapen een enorme impact heeft. Een initiatief dat de meest uiteenlopende vrijwilligers motiveert en mobiliseert.”

Aldus Koningin Máxima tijdens de uitreiking op Paleis Noordeinde.

“Het is geweldig om bij deze club te horen. Samen met lokale ondernemers en andere vrijwilligers in actie komen tegen eenzaamheid en echt van betekenis kunnen zijn om het leven van ouderen in de buurt een beetje mooier te maken. Die glimlach daar doe je het voor.”