Menu

10 jaar Met je hart, dat is reden voor een feest

Eind september 2022 vierden wij deze mijlpaal met onze partners, ambassadeurs, een aantal ouderen, trouwe fans van het eerste uur én uiteraard met de kernteamvrijwilligers uit 45 gemeenten. Zonder hen géén Met je hart.

Foto © Marjon Zijlstra Fotografie

De volgende woorden waren speciaal aan deze kernteamvrijwilligers gericht:

Jullie zijn er voor mensen die zich eenzaam voelen. Ouderen die soms letterlijk gevangen zitten binnen 4 muren. Jullie brengen puur geluk, in de vorm van een luisterend oor, een helpende arm en een vriendelijk woord. Door de ontmoetingen die keer op keer door jullie georganiseerd worden, wordt de eenzaamheid draaglijk gemaakt. Jullie stellen ouderen in staat om te ontdekken dat ze nog altijd de moeite waard zijn, en dat het ook op hogere leeftijd mogelijk én leuk is om nieuwe vriendschappen te sluiten. Dat het fijn is om een rijke geschiedenis met elkaar te delen, maar ook een toekomst, samen, niet alleen. Heel veel dank hiervoor.

Dit geluk gunnen wij iedere oudere. Op dit moment zijn er 700.000 ouderen met gevoelens van eenzaamheid in Nederland. 700.000 ouderen die de sociale context missen. Daar kunnen wij iets aan doen. Door te groeien in nog meer steden en dorpen in Nederland. Lokale vrijwilligersteams mobiliseren burgers en ondernemers en maken hen bewust van de eenzaamheid die zich achter de voordeur afspeelt. Hoe meer mensen wij informeren en met ons goede voorbeeld inspireren, hoe meer ouderen wij bereiken.

Jij kunt ons helpen door anderen over Met je hart te vertellen. Wij doen dat met een landelijke campagne waarmee we Nederland gaan wakker schudden. Samen zetten wij de samenleving in beweging.

Doe je mee?

Foto © Daisy Renders
“We staan aan de vooravond van een verandering. We tellen al immens veel eenzame ouderen. De eenzaamheid die wij zien is schrijnend. De komende jaren neemt het aantal ouderen van 75 jaar en ouder met ruim 60% toe. Hiervan woont 92% zelfstandig. Als wij niet naar hen omkijken, zijn er in 2030 naar verwachting meer dan 1 miljoen ouderen die zich eenzaam voelen.”