Menu

Zomer vier je samen

We zijn er ons niet bewust van, maar het is er wel; zomereenzaamheid. In de zomer vervelen ouderen zich vaak nog meer. De (klein)kinderen zijn op vakantie, buren zijn weg en clubjes hebben zomerstop. In de zomer is het stil op straat. Héél stil.

Met je hart zomer

Nederland werd vorig jaar wakker geschud door de campagne ‘Zomer vier je samen’, waarin Stichting Met je hart aandacht vroeg voor zomereenzaamheid onder ouderen. Dit jaar laten we opnieuw onze stem horen, help jij ons mee?

Laat jij je stem horen en help ons mee tegen zomereenzaamheid!

Van 25 juni tot en met 21 augustus voert stichting Met je hart campagne tegen zomereenzaamheid onder ouderen.

De zomer is voor de meeste mensen een fijne adempauze in een druk bestaan. Massaal gaan we op vakantie en sluiten scholen en sportverenigingen hun deuren. Het wordt stil op straat. Voor veel ouderen is dit een ramp in hun toch al eenzame bestaan. Want juist dat ene praatje op straat, dat kleine moment van aandacht, betekent alles voor ze. Terwijl zij de buren samen horen barbecueën, zitten ouderen alleen binnen met een bord op schoot.

Zomer vier je samen

Met een klein gebaar kan je de verveling in de zomermaanden doorbreken. Samen een ijsje eten, samen een wandeling maken of nodig iemand uit voor een barbecue in je tuin. Want samen verveelt nooit!

Help ons de eenzaamheid te doorbreken en doneer.


 

Foto © Ruud Hoornstra

Zomer vier je samen

“Je zit in je tuin. Links hoor je de buren kletsen. Rechts hebben ze het ook gezellig. Dus ga je maar liever weer naar binnen. Niets ten nadele van de buren, hoor. Integendeel. Ik gun ze het beste. Maar dat zijn wel de momenten waarop je de eenzaamheid het scherpst voelt.”