Menu
19 jul 2021

Oma Meijel Breit draagt haar financiële middelen over aan stichting Met je hart

Moniek Hanssen oprichtster van stichting Oma Meijel Breit besloot om persoonlijke redenen in 2019, na lang wikken en wegen en met pijn in haar hart, stichting Oma Meijel Breit op te heffen. “Ik vond het moeilijk om te stoppen met de stichting die ik ter nagedachtenis van mijn moeder opgezet heb. Ook omdat dit besluit impact heeft op de breicafés van Oma Meijel Breit,” vertelt Moniek.

“Voor een goede bestemming van de financiële middelen van stichting Oma Meijel Breit, ben ik op zoek gegaan naar een stichting die zich ook structureel inzet om eenzaamheid te verzachten door samen te ondernemen. Verschillende mensen attendeerden mij op stichting Met je hart en zodoende heb ik contact opgenomen. Ik ben ontzettend blij om Babs van Geel te ontmoeten en haar verhaal en het verhaal van stichting Met je hart te horen. Ik heb een heel goed gevoel bij stichting Met je hart en ik weet zeker dat mijn moeder trost is op de keuze die ik maak om onze financiële middelen aan stichting Met je hart over te dragen. Ik ben dankbaar dat stichting Met je hart in nagedachtenis van mijn moeder nog meer ouderen met elkaar gaat verbinden en wie weet binnenkort ook in een van de gemeenten waarin wij onze breicafés hadden. Dat zou ik echt geweldig vinden.”

Gebreide slofjes voor zieke kinderen

Voor de moeder van Moniek was breien een passie. Met heel veel plezier breide zij babyslofjes truien en vesten voor familie en vrienden. Haar droom was om babyslofjes voor zieke kinderen te breien. In 2016 startte Moniek stichting Oma Meijel Breit om de droom van haar moeder werkelijkheid te laten worden. Moniek heeft samen met een vriendin van haar moeder het patroon van de slofjes van haar moeder achterhaald. Vrijwilligers, zelf vaak ook oma, sloten aan om samen in breicafés zo veel mogelijk babyslofjes te breien. Voor ieder verkocht setje babyslofjes via de webshop doneerde stichting Oma Meijel Breit een paar babyslofjes aan een ziek kind in het Wilhelmina Kinderziekenhuis. “Het succes van de slofjes was groot en ik ben ongelooflijk trots op wat we met zijn allen bereikt hebben.”

Samen ondernemen

“Oma Meijel Breit heeft mij heel veel moois gebracht en ik ben ook verrast door de impact van de stichting op de vrijwilligers. Door het wekelijks gezamenlijk breien van slofjes leerden de vrijwilligers elkaar goed kennen en zijn er mooie vriendschappen ontstaan.” Er kwamen iedere woensdag breiteams bij elkaar in Meijel en Heesch en omstreken om slofjes voor Oma Meijel Breit te breien. “Toen ik spontaan bedankt werd door een dochter van een vrijwilliger, realiseerde ik mij pas dat ik tegelijkertijd ook eenzaamheid van ouderen aan het verzachten was. Haar moeder was weer helemaal opgebloeid door de structurele contacten in het breicafé, hoe mooi is dat?”

“De verbinding die Moniek met stichting Oma Meijel Breit heeft bereikt is echt fantastisch en hartverwarmend.” Reageert Babs van Geel, founder van stichting Met je hart, op het verhaal van Moniek. “Indrukwekkend om te horen wat Moniek met haar stichting heeft bereikt en hoe zij via de breicafés mensen weer een doel in het leven heeft gegeven. Wij zijn ontzettend dankbaar en vereerd dat Moniek heeft besloten om de financiële middelen aan Met je hart te schenken. Hiermee kunnen we verder groeien en voor nog meer ouderen in nog meer gemeenten structurele waardevolle ontmoetingen organiseren en echt van betekenis zijn. Een heel groot dankjewel voor Moniek, haar vrijwilligers van de breicafés en alle donateurs van Oma Meijel Breit. Ongelooflijk mooi dat wij in nagedachtenis van Monieks moeder nog meer ouderen met elkaar in verbinding kunnen brengen.”

Uitgelicht

Wil je niets missen?

Volg ons op social media of meld je aan voor de Met je hart nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws, ontwikkelingen en behaalde resultaten.