Menu
15 jun 2021

Samenwerking Met je hart en Het BrabantSport Fonds

Meer sociaal contact voor eenzame ouderen

Een samenwerking met Het BrabantSport Fonds gaat leiden tot nóg meer ontmoetingen. In samenspraak wordt gewerkt aan het vergroten van een sociaal leven en daardoor minder eenzaamheid. Rondom grote sportevenementen worden activiteiten georganiseerd waar ouderen de kans krijgen om anderen te ontmoeten en vriendschappen te sluiten.

BrabantSport-directeur Michel Reinders maakt het wat concreter: “Wij willen met dit fonds iedereen in Brabant gelukkiger én daarmee sterker maken door sport. Daar horen ook de kwetsbare groepen bij. Stichting Met je hart is een fijne samenwerkingspartner omdat zij al kennis en expertise hebben van de doelgroep. Zij weten de mensen te bereiken en dat is een gewenst uitgangspunt in alle samenwerkingen die wij aangaan. Wij willen bestaande initiatieven versterken en de netwerken die er al zijn vergroten.”

Ondanks de ernst en omvang van de problematiek kijkt directeur Aimée Romme positief naar de doelgroep. “Die eenzaamheid is echt een probleem, en toch zien wij de ouderen niet als ‘zielige oudere’. Wij zien ze als mens, hele leuke mensen bovendien! Mensen die prachtige verhalen vertellen, grapjes maken, hun wijsheden delen en waarvan we veel kunnen leren. Onze teams van vrijwilligers stimuleren contacten en halen de mensen uit hun wereldje dat steeds kleiner wordt. Overigens kun je ook los van de ontmoetingen met een heel klein gebaar al het verschil maken. Maak bijvoorbeeld eens een praatje, vraag iemand hoe het gaat. Dit soort kleine dingen hebben al een grote impact op het leven van mensen die eenzaam zijn.”

Niet alleen de doelgroep ervaart een positief effect van de contactmomenten. Ook vrijwilligers krijgen hierdoor veel waardering en voldoening, ontwikkelen zich als mens en vergroten hun eigen sociale en professionele netwerk. Om in sporttermen te blijven: een mooie win-win-situatie. En dat gunt Aimée iedereen. “Het liefst willen we uitbreiden. Je wenst voor zoveel mogelijk mensen een waardevolle vriendschap, unieke ervaring of fijne ontmoeting. Maar daar hebben we vrijwilligers en bedrijven voor nodig. We zijn dan ook enorm dankbaar dat Het BrabantSport Fonds de samenwerking met ons heeft gezocht.”

In Brabant zijn in zo’n 15 gemeenten Met je hart teams van vrijwilligers actief. En die vrijwilligers maken echt een verschil. Ze bieden unieke ervaringen, geven aandacht en gelden als ware matchmakers. De reacties zijn hartverwarmend en het effect op het leven is voor velen merkbaar. Een deelnemer van Met je hart vertelt het treffend: “Met je hart geeft me zin in het leven”.

Voor meer informatie of inspiratie ga naar www.brabantsportfonds.nl.

Uitgelicht

Wil je niets missen?

Volg ons op social media of meld je aan voor de Met je hart nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws, ontwikkelingen en behaalde resultaten.