Menu
10 aug 2020

De impact van Met je hart

Eind 2019 onderzocht Avance de impact van stichting Met je hart voor haar ouderen. We zijn trots op de resultaten van het onderzoek en de bevestiging die uit het onderzoek blijkt dat we impact leveren aan de bij ons aangesloten ouderen. Het probleem van eenzaamheid bij zelfstandig wonende ouderen is groot en toegenomen tijdens corona. Met heel ons hart blijven wij ons inzetten om deze gevoelens te verzachten.

Onze ouderen geven ons een 8,8 en daar zijn we trots op

We zetten ons in voor ouderen die écht eenzaam en kwetsbaar zijn. Het onderzoek bevestigd dat wij deze ouderen bereiken. Ruim 70% van onze ouderen geeft aan zich (erg) eenzaam te voelen. We bereiken onze ouderen door de nauwe samenwerking met lokale zorginstellingen. Ouderen van Met je hart geven ook aan dat de stichting een ankerpunt is in hun sociale leven en we door onze werkwijze de drempel voor ouderen verlagen om mee te doen. Ruim 70% van onze ouderen is slecht ter been en bijna 90% van de ouderen woont thuis alleen. 55% van de ouderen geeft aan nooit of zelden activiteiten buitenshuis te ondernemen.

Uit het onderzoek blijkt verder dat het overgrote deel van de ouderen van stichting Met je hart een goede relatie heeft met de vrijwilligers van de stichting en zich echt gezien voelen. Ouderen geven ook aan dat ze blij zijn na een ontmoeting van Met je hart.

In maart 2020 ontvingen we het rapport van Avance met de resultaten van de impact meeting. Vanwege corona hebben we hier nog geen aandacht aan gegeven. We zijn trots op de resultaten uit het onderzoek en willen deze dan ook graag met jullie delen. Lees hier het volledige rapport.

Maak het verschil

Wil jij ook impact maken in het leven van ouderen in jouw omgeving? Word vrijwilliger van een Met je hart team bij jou in de buurt of zet samen met anderen een eigen Met je hart team op. Meer weten ga naar Help mee

Ons goede doel steunen met een donatie is natuurlijk ook superlief. Doneer

Uitgelicht

Wil je niets missen?

Volg ons op social media of meld je aan voor de Met je hart nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws, ontwikkelingen en behaalde resultaten.