Menu
22 jan 2020

Wolter Kroes verrast Stichting Met je hart met 200.000 euro

VriendenLoterij-ambassadeur Wolter Kroes heeft gisteravond in Utrecht Stichting Met je hart verrast met een cheque van 200.000 euro. Over een tijdsbestek van drie jaar kan de stichting met deze bijdrage maar liefst 29.000 ontmoetingen, voor 4.000 ouderen, in ruim 50 gemeenten door heel Nederland organiseren. Deelnemers aan de VriendenLoterij maken het daarmee mogelijk dat de vrijwilligers- en netwerkorganisatie haar activiteiten kan verdubbelen. Stichting Met je hart organiseert waardevolle ontmoetingen voor kwetsbare ouderen, en biedt zo een structurele oplossing voor eenzaamheid onder ouderen.

Een bedrag om verschil te kunnen maken

Sabine Pool (Landelijk Manager Stichting Met je hart): “Dit was zo’n grote verassing, maar vooral ook zo’n grote erkenning voor alle mensen die zich voor Met je hart inzetten. Écht een bedrag waarmee we het verschil willen maken, zodat we op veel meer plekken in Nederland onzichtbare ouderen in beeld krijgen!”

Ouderen ontmoeten elkaar

Stichting Met je hart verbindt thuiswonende, eenzame ouderen door regelmatig ontmoetingen met andere ouderen te organiseren op plekken waar ook andere mensen zijn, zoals restaurants en evenementen. Vrijwilligers van Met je hart halen en brengen de ouderen, die door zorgpartners als huisartsen en wijkverpleegkundigen zijn aangemeld. Zij ontzorgen de ouderen, die alleen nog maar hoeven aan te schuiven om een fijne avond met elkaar te beleven. In de afgelopen zes jaar is de organisatie uitgegroeid tot een landelijk initiatief en zijn er 1.500 vrijwilligers actief in 30 gemeenten.

“Alle Met je hart vrijwilligers zijn geïnspireerd geraakt en inspireren ook anderen weer om in beweging te komen”, aldus Pool. “Het zijn intrinsiek gemotiveerde mensen die allemaal bereid zijn hun eigen talent en tijd in te zetten voor kwetsbare ouderen en met een heel klein gebaar, heel grote impact maken. Zij slaan de handen ineen met alle mensen, bedrijven en organisaties die ook van betekenis willen zijn. En zo hebben we een heel mooi, een sterk en een groeiend Met je hart netwerk!”

Steuntje in de rug

Margriet Schreuders (hoofd afdeling Goede Doelen VriendenLoterij): “Meer dan de helft van de 75-plussers in Nederland geeft aan gevoelens van eenzaamheid te ervaren, en onder de 85-plussers is dat al meer dan 60%. Deelnemers van de VriendenLoterij maken het mogelijk om deze kwetsbare groep een steuntje in de rug te geven. Het model van Met je hart draagt op een structurele manier bij aan het vergroten van het levensplezier van ouderen en daar dragen wij als VriendenLoterij graag aan bij.”

Miljoenen voor gezondheid en welzijn in Nederland

De schenking voor Stichting Met je hart is bekendgemaakt in de aanloop naar het jaarlijkse Goed Geld Gala van de VriendenLoterij dat op 6 februari plaatsvindt in museum Naturalis in Leiden. Daar maakt de loterij de verdeling van de gelden bekend.

Dankzij de deelnemers aan de VriendenLoterij gaan er dit jaar weer miljoenen naar goede doelen die zich inzetten voor welzijn en gezondheid in Nederland. Bij de VriendenLoterij winnen niet alleen deelnemers, maar ook maatschappelijke initiatieven die mensen met onvoldoende middelen en mogelijkheden een steuntje in de rug geven. Minimaal 40% van de maandelijkse inleg van alle deelnemers gaat naar 46 goede doelen die actief zijn op het gebied van gezondheid en welzijn en meer dan 3.300 clubs, verenigingen en stichtingen in Nederland.

Uitgelicht

Wil je niets missen?

Volg ons op social media of meld je aan voor de Met je hart nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws, ontwikkelingen en behaalde resultaten.