Menu
18 nov 2021

Officiële start in IJsselstein op afstand

Bron: Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Het had afgelopen vrijdag een mooi feest moeten worden in het Fulcotheater: de officiële start van Stichting Met je hart IJsselstein met de introductie van actrice Anne Wil Blankers als ambassadeur. Door de oplopende coronacijfers koos de organisatie ervoor de bijeenkomst te laten vervallen. Toch werd het een mooie middag waarbij de vrijwilligers de ouderen thuis opzochten met een kleine verrassing en mooie woorden van Anne Wil.

Via een filmpje sprak zij de ouderen warm toe. “Ik ken de stille eenzaamheid die bestaat onder ouderen. Mijn man verblijft sinds kort in een verzorgingstehuis en ik merk dat er nu dagen zijn dat ik ’s avonds naar bed ga en dat ik de hele dag niemand heb gesproken”, vertelde Blankers. De actrice is al verbonden als ambassadeur van de stichting in Linschoten. “En zonder problemen bedacht ik me dat IJsselstein daar makkelijk bij kon, mijn hart is groot genoeg. Ik ga ervan uit dat we elkaar in IJsselstein op een ander moment nog zeker zullen tegenkomen.”

Nieuwe vriendschappen

Met je hart IJsselstein zet zich in om ouderen in IJsselstein, die om welke reden dan ook eenzaamheid ervaren, met elkaar te verbinden. Dat doen ze door ontmoetingen te organiseren in de lokale horeca. Doordat de ouderen elkaar regelmatig zien, ontstaat er contact en zelfs nieuwe vriendschappen.
“Juist in deze tijd, waarin veel activiteiten en contacten wegvallen, is het belangrijk om oog te hebben voor eenzaamheid onder ouderen. De eerste stamtafels, waarbij een vaste groep ouderen maandelijks samen eet, zijn al een feit in IJsselstein. De vrijwilligers halen de ouderen op en brengen ze thuis, zodat zij onbezorgd van een avond uit kunnen genieten”, aldus de stichting.

Vaste stamtafels

Naast deze stamtafels worden ook andere activiteiten georganiseerd, bijvoorbeeld rond de feestdagen. Op dit moment bekijkt de stichting welke mogelijkheden er binnen de coronamaatregelen mogelijk zijn. De eerdere gestarte actie Eet met je hart loopt in ieder geval nog tot 12 december. In lokale restaurants is het mogelijk een bijdrage te doen aan Met je hart IJsselstein. Vervolgens zal iedere euro met de ouderen in deze horeca worden besteed. De deelnemende restaurants zijn Bij Nol, Bites & Nights, Piccola Italia, Robuust en Stafili.

Uitgelicht

Wil je niets missen?

Volg ons op social media of meld je aan voor de Met je hart nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws, ontwikkelingen en behaalde resultaten.