Menu
01 nov 2021

Samen eten maakt gelukkiger

Vandaag start EET met je hart in 39 gemeenten.

Uit eten gaan staat voor aandacht voor elkaar, samen genieten en onderlinge verbondenheid. Voor veel mensen een vanzelfsprekende sociale context, maar niet voor iedereen. Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 66% van de 80-plussers zich eenzaam voelt en dit soort ervaringen mist. Stichting Met je hart laat dit niet gebeuren en organiseert structureel ontmoetingen in de horeca voor kwetsbare ouderen. Iedereen die bijdraagt aan de EET met je hart campagne deelt zijn geluk. Een klein gebaar met grote impact.

Met afstand de beste besteding van je euro

Dit jaar zijn er 500 restaurants en foodwinkels die zich verbinden aan de 9e EET Met je hart campagne. “Hartverwarmend zoals de campagne opnieuw omarmd wordt, ondanks een zeer turbulente periode voor de horeca”, aldus Aimée Romme, directeur stichting Met je hart. “Tijdens de EET met je hart campagne vragen we aandacht voor gevoelens van eenzaamheid onder zelfstandig wonende ouderen en kan iedereen een klein bijdrage geven zodat wij structureel het verschil kunnen blijven maken voor onze ouderen. Juist nu zo ontzettend belangrijk!’

Met jouw euro brengen we mensen samen

Help mee en steun onze campagne met jouw euro. Iedereen kan het verschil maken, dat wil jij toch ook? EET met je hart van maandag 1 november tot en met zondag 12 december.

“Hier heb ik zo naar uitgekeken! Het is fijn om verhalen van anderen te horen, want dan ben je niet alleen, dan ben je samen.”

Uitgelicht

Wil je niets missen?

Volg ons op social media of meld je aan voor de Met je hart nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws, ontwikkelingen en behaalde resultaten.