Menu
16 dec 2021

Eetbar DIT gaat radio maken voor het goede doel

Hier kun je live meeluisteren

DIT Radio in actie voor stichting Met je hart

Van 17 tot en met 19 december houdt Eetbar DIT een inzamelingsactie voor stichting Met je hart door het uitzenden van een unieke radioshow. Met spraakmakende gasten en mooie veilingitems.

Initiatiefnemers van DIT Radio zijn Jacques van Geffen en Stan Pijnenburg van Eetbar DIT. De negatieve gevolgen van de corona maatregelen heeft de creativiteit en veerkracht van beide heren er duidelijk niet onder gekregen. ‘Wij denken graag in mogelijkheden. We lopen al langer met het idee rond om een keer een radio-uitzending te maken en daar een goed doel aan te koppelen. Nu wij iets meer tijd hebben door de vervroegde sluiting van de horecazaken, is dit de uitgelezen kans om het daadwerkelijk te gaan doen’.

Het was al snel duidelijk dat het goede doel stichting Met je hart moest worden. Jaarlijks vindt vanaf 1 november de fondsenwervende campagne EET met je hart plaats, waar landelijk 500 restaurants en foodwinkels aan meedoen. Ook Eetbar DIT is één van de deelnemers. Voor het tweede jaar op rij heeft deze campagne te lijden onder de coronamaatregelen. ‘Wij konden Jacques en Stan wel om de hals vliegen toen zij ons hun plannen vertelden’, aldus Aimée Romme, directeur van stichting Met je hart. ‘Het is niet alleen een ontzettend tof idee, het levert ook donaties op die wij gebruiken om structureel eenzaamheid onder ouderen te verzachten. Wij zien helaas te veel schrijnende situaties’.

DIT Radio zendt uit van 9u tot 21u via Twitch op vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 december, vanuit De Garage op de Parklaan 27G in ’s-Hertogenbosch. Dit restaurant wordt binnenkort verbouwd tot een nieuwe horecagelegenheid, maar aankomend weekend is het in gebruik als sfeervolle studio. Iedereen kan via de chat een plaatje aanvragen, een donatie doen, bieden op een veilingitem of zelf een actie opstarten voor stichting Met je hart. Jacques en Stan: ‘Samen gaan wij er een fantastisch weekend van maken met de leukste radioshow van het land. Dit wil je niet missen!’

Uitgelicht

Wil je niets missen?

Volg ons op social media of meld je aan voor de Met je hart nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws, ontwikkelingen en behaalde resultaten.