Menu
21 mei 2021

Verwenmomenten door stichting Met je hart Son en Breugel

Bron: Mooi Son en Breugel

Stichting Met je hart verbindt kwetsbare ouderen tijdens waardevolle ontmoetingen. Het kernteam, bestaande uit Manon van der Lee, Dianne van Hak, Stephany Leermakers en Diana Drijver, wil met de stichting een brug slaan tussen vergeten worden en aandacht krijgen. Zij geloven dat samen zijn en samen ondernemen het leven fijner en rijker maakt.

Ruim een jaar geleden werd stichting Met je hart Son en Breugel geïntroduceerd met het doel om ouderen maandelijks bij elkaar te brengen. Manon: “Het is de bedoeling dat wij een ‘stamtafel’ in de lokale horeca gaan organiseren voor ouderen die bij elkaar in de buurt wonen. Aan deze stamtafel kunnen de ouderen in gesprek komen met elkaar en gezamenlijk genieten van een lunch of diner. Maar door de coronacrisis is dit er nog niet van gekomen.” Om de ouderen niet uit het oog te verliezen, heeft het kernteam al een aantal keer de ouderen in het zonnetje gezet, zoals begin februari van dit jaar nog door het bezorgen van een bloemetje en een doosje bonbons. “Maar ook het praatje aan de deur werd zeer gewaardeerd”, aldus Manon.

Omdat de kwetsbare ouderen nog niet naar de stamtafel kunnen komen, hebben de kernleden besloten om de ouderen thuis te bezoeken. Op woensdag 12 mei stond een verwenmoment op de planning: zes ouderen werden thuis bezocht door Manon en Diana. De 92-jarige mevrouw Megens was één van de ouderen die verwend werd. Diana: “Een kleine behandeling met onder andere reinigen, massage en masker, en als afsluiting naar keuze een beetje make-up. Tijdens de behandeling was er genoeg tijd om te kletsen en samen een kopje koffie te drinken. Mevrouw Megens heeft erg genoten van de behandeling: “Het is erg ontspannend en ik vind het fijn dat ik ben uitgekozen voor dit verwenmoment.” Diana laat nog weten dat de ouderen het fijn vonden om aangeraakt te worden en de verwenmomentjes werden erg gewaardeerd.

Fijner en rijker

Als de stamtafels opstarten wil mevrouw Megens daar zeker gebruik van maken: “Het is fijn om andere dorpsgenoten te zien, samen te zijn en te kletsen.” Ze maakte zich alleen zorgen over het vervoer, maar daar had Manon een antwoord op: “Ook dit is geregeld; wij halen en brengen de ouderen naar het restaurant waar de ‘stamtafel’ staat.” Manon hoopt dat het kernteam binnenkort kan beginnen met de stamtafels en dat meer kwetsbare, eenzame ouderen uit Son en Breugel zich aansluiten bij Met je hart, zodat ook voor hen het leven weer fijner en rijker wordt.

Uitgelicht

Wil je niets missen?

Volg ons op social media of meld je aan voor de Met je hart nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws, ontwikkelingen en behaalde resultaten.