Menu
04 nov 2019

Veghel: Geen pizza Hawai maar Pizza Met je Hart

Bron: Omroep Meijerij

Geen pizza Hawai maar Pizza Met je Hart

Bij restaurant De Gouden Leeuw aan de Molenstraat in Veghel waren het de ouderen die woensdag rond lunchtijd in de keuken druk in de weer waren. Ze bakten pizza’s.. Geen alledaags werk voor de senioren, maar het plezier was er niet minder om. Alex van Rossem had zijn keuken beschikbaar gesteld aan Met je Hart. Samen met de vrijwilligers hielp de Chef Kok van de Gouden Leeuw met het bereiden van de pizza’s. Dat betekende dat de ouderen zelf aan de slag moesten met het maken van pizzadeeg en het klein snijden van de ingrediënten die men op dit voor hen niet alledaagse gerecht wilde. Ook Coen Kerkhoff helpt de ouderen. In het kader van zijn opleiding Social Work loopt hij stage bij ONS Welzijn en loopt vandaag mee tijdens deze actie van Met je Hart. “Hier wordt een maatschappelijk probleem aangepakt. Dat vind ik super”, aldus Coen.

Uit isolement

Als de pizza’s eenmaal in de oven liggen te bakken gaat het gezelschap aan tafel om met elkaar onder het genot van een glaasje wijn of ander drankje met elkaar gezellig te buurten. Want dat is volgens Jet van der Linden en Leontine Poulussen van Met je Hart juist de bedoeling. Deze (eenzame) ouderen een paar uurtjes uit hun isolement halen en contact met elkaar laten leggen. Terwijl ze dat zegt schuift Alex de pizza’s één voor één op de borden en kunnen de dames en heren samen eten. Van Rossem lacht erbij en zegt: “Ik hoop dat er later voor ons ook nog een beetje gezorgd wordt als wij zo oud zijn. Ik vind dit een heel mooi initiatief van Met je Hart en daar werken wij hier bij De Gouden Leeuw graag aan mee”.

Contacten leggen

De bijeenkomst met ouderen bij de Gouden Leeuw vindt plaats tijdens de Week van de Eenzaamheid van 1 tot en met 8 oktober 2019. Door het hele land is er dan extra aandacht voor het thema eenzaamheid. Met het organiseren van dergelijke activiteiten ontmoeten mensen elkaar en kunnen samen weer nieuwe contacten leggen. Met je Hart in Veghel slaagt hierin overigens al jaren. Men doet dat samen met Esther de Bie die vanuit haar functie als Ouderenadviseur en Sociaal Werker bij ONS Welzijn weet welke eenzame ouderen een steuntje in de rug nodig hebben.

Uitgelicht

Wil je niets missen?

Volg ons op social media of meld je aan voor de Met je hart nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws, ontwikkelingen en behaalde resultaten.