Menu
26 jul 2021

Met je hart Veghel zomerdiner

Bron: Meierijstad.NieuwsNL

De horeca open, de horeca dicht, geen grote evenementen, geen grote bijeenkomsten. Al 1,5 jaar volgen ze vanuit Stichting Met je hart Veghel nauwlettend alle regelgevingen en richtlijnen rondom Corona. “Wat mag er wel? Is er dan niet wat we kunnen organiseren?”. Natuurlijk wel! Het eerste zomerdiner bij restaurant Wittern op de Noordkade in Veghel.

Met je hart Veghel laat ouderen genieten van eerste zomerdiner

“Alle beperkingen van de afgelopen periode, in combinatie met de ongekende eenzaamheid van onze ouderen, maakte ons soms radeloos, maar vooral ook creatief. Met de richtlijnen in acht nemend probeerden we toch nog diverse activiteiten te ondernemen. In eerste instantie vooral door een bezoekje aan de voordeur te brengen, gevolgd door georganiseerde etentjes bij een vrijwilliger thuis, in een klein gezelschap. Toen de regering aankondigde dat de horeca weer open mocht, er weer bezoekjes aan restaurants gebracht mochten worden, kwamen we meteen met het kernteam bij elkaar. Mogen we weer? Kunnen we weer iets groters organiseren? Wat zou dat fijn zijn he!”, aldus Carmen Mesa van stichting Met je hart Veghel.

In samenwerking met restaurant Wittern organiseerde Met je hart vandaag het eerste zomerdiner! 17 vrijwilligers, waaronder ambassadrice Hella van der Wijst, haalden 47 ouderen op en brachten deze naar de prachtige locatie op de Noordkade in Veghel. Daar werden ze in de watten gelegd met een heerlijk 3-gangen diner, vergezeld door een lekker fris drankje. Na afloop werd er een kopje koffie of thee gedronken. Er werd flink gelachen en druk gekletst. En als kers op de taart werd er ook nog een nootje muziek gespeeld en gezongen door het Volkels duo, Jeanne van de Rijt en Ria Toonen.

Een middag vol ongekende gezelligheid, met een gouden randje! Want die stralende gezichten hebben we gemist! Met je hart Veghel kijkt alweer uit naar het volgende evenement!

Uitgelicht

Wil je niets missen?

Volg ons op social media of meld je aan voor de Met je hart nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws, ontwikkelingen en behaalde resultaten.