Menu
19 sep 2022

Mark de Bie – vrijwilliger in Veghel

Foto: © Carmen Kemmink

Bron: Hallo Jumbo;  Foto: © Carmen Kemmink

Mark de Bie (50) organiseert als vrijwilliger van Met je hart in Veghel thuisetentjes voor eenzame ouderen.

Toen mijn vrouw Esther zes jaar geleden als sociaal werker bij stichting Met je hart ging werken, kwam ze vaak thuis met verhalen over eenzame ouderen. Dat kwam bij mij heel erg binnen. Het kan toch niet waar zijn dat je jezelf je hele leven voor alles en iedereen hebt ingezet om op je oude dag achter de geraniums weg te kwijnen? Vrij snel daarna heb ik me aangemeld als vrijwilliger bij Met je hart, waar ik onder meer thuisetentjes organiseer.

“Het zijn waardevolle ontmoetingen die het leven rijker maken, voor allebei”

Op zulke avonden nodigen we twee tot vier mensen uit om bij ons thuis te eten. Ik heb altijd de insteek dat ik iets anders voor ze maak dan Hollandse pot, want dat eten ze al elke dag. Een uitgebreid rijst- of pastagerecht of barbecueën en altijd een feestelijk opgediend toetje. Ik ben geen chef-kok, maar het is een grote hobby van me om een grote groep mensen aan tafel te krijgen. Lekker eten, gezellig kletsen.

Ik zeg vaak: je kunt de eenzaamheid bij mensen niet wegnemen, maar je kunt er wel aandacht aan geven. Als ik zie hoe blij ouderen worden van de etentjes, dan geeft dat een enorm gevoel van voldoening. Het zijn waardevolle ontmoetingen die het leven rijker maken, voor allebei.

Uitgelicht

Wil je niets missen?

Volg ons op social media of meld je aan voor de Met je hart nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws, ontwikkelingen en behaalde resultaten.