Menu
18 mrt 2021

Het Met je hart Paasmatinee

Op Eerste en Tweede Paasdag bij tv-zender ONS.

Na een jaar van corona wil het Met je hart Paasmatinee kijkers hoop inblazen. Op Eerste en Tweede Paasdag presenteert Hella van der Wijst vanuit de buitenlucht in Dongen een mooi hartverwarmend muzikaal programma bij tv-zender ONS.

Tijdens de eerste coronagolf waren vijf succesvolle Met je hart matinees een welkome afleiding voor veel kwetsbare ouderen. Na een jaar van weinig sociale contacten, gloort er eindelijk licht aan het einde van de tunnel. Pasen is het feest van nieuw leven, hoop en licht en dat komt allemaal samen in ons Met je hart Paasmatinee. “Elkaar weer ontmoeten, samen genieten; daar is iedereen zó aan toe. Zeker de ouderen van stichting Met je hart die graag een jaar van angst en eenzaamheid afsluiten,” aldus Hella van der Wijst, ambassadeur van stichting Met je hart.

Het Met je hart Paasmatinee zit vol met muziek van onder andere Aristakes Jessayan, Maaike Widdershoven, Tony Neef en Ruud Bos. Maar het allerbelangrijkste is dat dit voor enkele ouderen hun allereerste uitje zal zijn. Samen met kleinkind genieten zij bij de open historische ruïnekerk van Dongen tussen de lammetjes en krokussen van lekkere paashapjes. Er worden ontroerende en hoopvolle verhalen gedeeld en Ineke Strouken, oud-directeur Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed, vertelt waar onze paasgebruiken vandaan komen.

Vrijwilligers van Met je hart organiseren jaarlijks ruim 15.000 structurele, waardevolle ontmoetingen voor kwetsbare ouderen. “Het afgelopen jaar hebben Met je hart vrijwilligers door het hele land vele alternatieve activiteiten ondernomen om ouderen te laten voelen dat zij er niet alleen voor staan. In totaal waren er 58.000 waardevolle contactmomenten, van telefoongesprek tot verwenmoment aan de voordeur. Indrukwekkend! Naar de Met je hart Matinees, die afgelopen jaar op nationale TV uitgezonden werden, keken per keer ruim 300.000 mensen. Na iedere uitzending werden wij overspoeld met hartverwarmende reacties. Nu wij elkaar nog steeds niet kunnen ontmoeten, hebben wij geen moment getwijfeld om een Met je hart Paasmatinee te maken. Wij willen weer zo veel mogelijk mensen bereiken, zodat we samen kunnen genieten en het leven kunnen vieren. We zijn onze partner SPAR ontzettend dankbaar dat zij dit mede mogelijk maakt.”, aldus Aimée Romme, directeur stichting Met je hart.

Met je hart Paasmatinee is te zien op Eerste Paasdag, zondag 4 april om 15.30 uur en Tweede Paasdag, maandag 5 april om 8.00 uur en 19.00 uur via televisiezender ONS. ONS is te vinden op kanaal 50 van ZIGGO en Caiway. KPN, Telfort en XS4ALL stellen speciaal voor het Paasmatinee kanaal 89 open voor al hun abonnees, zodat zoveel mogelijk mensen mee kunnen genieten. Heeft u een andere televisie-aanbieder? Kijk hier op welk kanaal televisiezender ONS te ontvangen is.

 

Uitgelicht

Wil je niets missen?

Volg ons op social media of meld je aan voor de Met je hart nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws, ontwikkelingen en behaalde resultaten.