Menu
15 mrt 2021

Hélène Schneiders op Dankraam Tilburg

Foto: Eregalerij dankraam Tilburg

Theo Martens (91 jaar) wist het meteen toen hij de oproep online las: “Hélène Schneiders (coördinator Met je hart Tilburg) verdient een plek op het dankraam. Hélène is gewoon een topvrouw en een heel bijzonder mens. Hoe zij met ouderen mensen omgaat is gewoon geweldig!” aldus meneer Martens.

Dankraam Tilburg

4 Tilburgers hebben tijdens de eerste coronagolf het idee opgepakt om via een website zoveel mogelijk bijzondere en positieve activiteiten in de gemeente te verzamelen als hart onder de riem. Van de 170 inzendingen werd een geveldoek gemaakt. Ook zijn door inwoners 20 Tilburgers genomineerd die speciale activiteiten ondernamen. Zij ontvangen op een later moment een dankpaneeltje van het Dankraam Tilburg.

Met je hart Tilburg

Hélène en meneer Martens kennen elkaar ondertussen zo’n 7 jaar. “Ik heb Hélène voor het eerst ontmoet tijdens een bevrijdingsfeest in Tilburg. Mijn vrouw leefde toen nog, we zijn 65 jaar bij elkaar geweest. Ik prijs mij gelukkig en heb een mooie familie, maar de ondersteuning vanuit Met je hart is een bijzondere ervaring. Ik ben daar heel blij mee en het geeft mij een echte boost om door te gaan. Ik realiseer mij dat elke dag meegenomen is en ben ontzettend blij met Hélène en Met je hart.”

Kijken naar wat kan

“We organiseren structurele ontmoetingen voor ouderen. Helaas liggen de ontmoetingen nu al een jaar stil” vertelt Hélène. “Ik kijk vooral naar wat wel kan. Zo hebben we belbuddy’s gekoppeld aan onze ouderen en wordt er iedere maand een presentje naar de ouderen gebracht. Op deze manier voorkomen we dat ouderen nog eenzamer worden en hebben we door het regelmatige contact onze ouderen in beeld.”

Theo Martens vult aan: “Alles is compleet stilgevallen, maar Met je hart houdt zich bezig met ons. We krijgen regelmatig een aardigheidje. Ik heb mijn belbuddy, Annelies Jansen, rond carnaval vorig jaar ontmoet en we hadden meteen een gezellige klik. We gaan regelmatig fietsen of een kopje koffie drinken bij elkaar. Het is gewoon geweldig wat Hélène en Met je hart allemaal voor ons doen.”

Aan t@fel

Met je hart Tilburg organiseerde online ontmoetingen via Aan t@fel. Ouderen kregen een maaltijd thuisbezorgd en werden vooraf digitaal ondersteund door vrijwilligers. Zo konden zij gezamenlijk online Aan t@fel. “Ontzettend spannend voor onze ouderen die gemiddeld 80plus zijn” aldus Hélène. “Ik heb ook twee keer met een videoverbinding gegeten. Dat was heel leuk maar wel anders dan anders, want je kunt niet even een praatje maken met je buurman. Aan tafel kan dat wel”, vult meneer Martens aan.
“Ik ben ontzettend vereerd dat meneer Martens een dankraam voor mij heeft aangevraagd en deel die waardering uiteraard met alle vrijwilligers van Met je hart Tilburg. Het is voor ons hartverwarmend de hoeveelheid bedankjes die we krijgen van onze ouderen.” vertelt Hélène.

Niet meer zonder Met je hart

Helaas is de uitreiking van het dankraam uitgesteld. “Ik wil daar graag bij zijn, want ik heb enorme bewondering voor Hélène. Daarom verdient zij een dankraam!” aldus meneer Martens. “Ik ervaar Met je hart als een verrijking van mijn oude dag! Ik zou ze niet meer kunnen missen. Ik kijk enorm uit naar de zomer, hopelijk kunnen wij elkaar dan weer ontmoeten.”

Uitgelicht

Wil je niets missen?

Volg ons op social media of meld je aan voor de Met je hart nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws, ontwikkelingen en behaalde resultaten.