Menu
13 jul 2021

Feestelijke eerste stamtafel Met je hart Son en Breugel

Bron: Mooi Son en Breugel

De eerste stamtafel van stichting Met je hart Son en Breugel kon eindelijk gerealiseerd worden. Woensdag 7 juli werden ouderen uitgenodigd voor een lunch in restaurant De Zwaan om elkaar te ontmoeten. Ruim een jaar geleden hebben enthousiaste vrijwilligers Met je hart Son en Breugel opgestart, maar door corona en de sluiting van de horeca konden de vrijwilligers de ouderen alleen persoonlijk en één op één aandacht geven.

Dianne van Hak, vrijwilliger van stichting Met je hart Son en Breugel: “Ik ben ontzettend blij dat we eindelijk onze ouderen kunnen uitnodigen voor een stamtafel en ze in de horeca kunnen laten genieten van een heerlijke lunch en elkaars gezelschap.” In mei hebben Manon van der Lee en Diana Drijver zes ouderen thuis een verwenmoment bezorgd. “Iedereen keek ontzettend uit naar de stamtafel, en dat we nu eindelijk samen kunnen zijn is gewoon echt fantastisch”, aldus Dianne.

Feestelijk versierd

Van deze eerste ontmoeting heeft stichting Met je hart Son en Breugel een echt feest gemaakt. Iedereen was uitgelaten en genoot zichtbaar en met volle teugen van elkaars gezelschap. De Zwaan was door de vrijwilligers feestelijk versierd met harten en ook burgemeester en ambassadeur van Met je hart Son en Breugel Hans Gaillard was aanwezig. Hij draagt de stichting een warm hart toe en is blij dat de eerste ontmoeting een feit is.

Gezelschap

Ouderen genieten van elkaars gezelschap en vinden het bijzonder om dorpsgenoten, die ze nog niet kenden, maar soms wel van zien, te ontmoeten. “Ik ben echt ongelooflijk blij om bij Met je hart te zijn. Er wordt al zoveel voor ons gedaan. Het was de afgelopen tijd heel fijn om af en toe iemand te zien of te spreken die tijd voor je neemt; dat doet niet iedereen. Ik heb echt ontzettend uitgekeken naar deze dag. Ik vond het wel een beetje spannend, maar ik werd opgehaald dus hoefde gelukkig niet alleen te komen. Ik vind dat Met je hart de stamtafel echt super heeft georganiseerd en het is heel bijzonder om dorpsgenoten die ik nog niet kende te ontmoeten. Ik hoop echt dat ik de volgende keer ook mag komen”, aldus een van de ouderen die aanschoof aan de stamtafel.

Telefoonnummers uitgewisseld

Twee dames zitten naast elkaar en hebben elkaar helemaal gevonden. Aan het eind van de middag worden er zelfs telefoonnummers uitgewisseld: “Het is ontzettend leuk om nieuwe mensen te ontmoeten. Ik hoop dat er nog wat meer mensen aansluiten, het was een hele gezellige middag.”

Waardevolle ontmoetingen

Stichting Met je hart laat zelfstandig wonende ouderen die zich eenzaam voelen weer genieten van mooie momenten én nieuwe vriendschappen. Dat doen zij door structurele, waardevolle ontmoetingen in de lokale horeca te organiseren. “Het terugkerende karakter van de stamtafels zorgt ervoor dat mensen elkaar regelmatig zien, waardoor er écht contact ontstaat en zelfs nieuwe vriendschappen. De ouderen worden thuis opgehaald en na afloop weer thuisgebracht”, licht Dianne nog toe.

Informatie

Door de inzet van restaurants en hun gasten, bedrijven, organisaties en vrijwilligers doen ouderen in Son en Breugel weer mee.

Uitgelicht

Wil je niets missen?

Volg ons op social media of meld je aan voor de Met je hart nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws, ontwikkelingen en behaalde resultaten.