Menu
04 apr 2022

Coördinatoren Met je hart Zundert

Hubert en Mieke, coördinatoren van Met je hart in Zundert, zijn na hun werkzame leven naar Portugal geëmigreerd. Daar hebben zij zich ingezet als vrijwilligers voor weeskinderen en een Nederlandstalige club opgezet die inmiddels 2.200 leden telt.

Na 15 jaar in Portugal gewoond te hebben zijn Mieke en Hubert teruggekomen naar Nederland en in Zundert gaan wonen. Daar zetten zij zich als vrijwilliger in voor lokale welzijnsorganisaties.

In 2019 waren Hubert en Mieke aanwezig bij een presentatie van stichting Met je hart in Vught. “Ik werd aangestoken door het enthousiasme van de mensen van stichting Met je hart”, vertelt Hubert. “Iets betekenen voor alleenwonende eenzame ouderen en echt het verschil maken, dat wilde ik ook”, vult Mieke aan. “Onderweg naar huis spraken we af dat we dit zouden gaan doen in Zundert. We willen klaarstaan voor ouderen die door omstandigheden alleen zijn.”

Met je hart is nodig

“We hebben ons niet vergist”, zegt Mieke. “Het is schrijnend als een 80-jarige bij het intakegesprek tegen je zegt: ‘Ik ken alle streepjes op het behang’. Dan wil je een arm om zo iemand heen leggen en hulp bieden”.

De vrijwilligers van stichting Met je hart organiseren structurele, waardevolle ontmoetingen met oprechte aandacht en een luisterend oor. “De dankbaarheid, die we van onze ouderen daarvoor terugkrijgen, is hartverwarmend.”

Uitgelicht

Wil je niets missen?

Volg ons op social media of meld je aan voor de Met je hart nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws, ontwikkelingen en behaalde resultaten.