Menu
08 aug 2022

We bellen elkaar iedere 14 dagen beurtelings

Foto: © Babs van Geel

Meneer Helsloot en mevrouw Zandbergen hebben elkaar leren kennen via Met je hart.

“Judith (coördinator Met je hart in Noordwijkerhout) nodigde ons beiden uit om mee te gaan naar het Teylingen College Leeuwenhorst. Om scholieren te bedanken voor een actie die ze opgezet hadden en om over Met je hart te vertellen.”, vertelt meneer Helsloot. “Ik denk dat het zo’n 5 jaar geleden is geweest dat we elkaar leerden kennen. Nog voor de corona tijd.”, vult mevrouw Zandbergen aan.

We zijn geïnteresseerd in elkaars leven

“Daarna zijn we ook een keer met nog een paar ouderen bij Judith thuis uitgenodigd en zo hebben we elkaar beter leren kennen. Tijdens corona heb ik Judith gevraagd om de adresgegevens van mevrouw Zandbergen, zodat ik haar een verjaardagskaart kon sturen en kon bellen om te vragen hoe het met haar ging.”, vervolgt meneer Helsloot. “We bellen elkaar sinds corona iedere 14 dagen en dat vind ik zó fijn. Meneer Helsloot is een aardige man. We zijn geïnteresseerd in elkaars leven en we willen graag van elkaar weten hoe het gaat.” Meneer Helsloot vult aan; “Ik heb nog weinig contacten van vroeger. Mijn kinderen belden tijdens corona regelmatig, maar de gesprekken met mevrouw Zandbergen waren een fijne onderbreking.”

Foto: © Babs van Geel
Foto: © Babs van Geel

Ik hoop dat Met je hart kan blijven bestaan. Veel verenigingen zijn na corona gestopt

“Mevrouw Zandbergen kan goed luisteren en is niet sikkeneurig. Ik zie haar als een collega en dat is fijn. Soms moet ze heel hard lachen.”, vervolgt meneer Helsloot. “Ik weet eigenlijk niet meer waarom we zo hard moesten lachen op deze foto. We hadden een heerlijke lunch en hebben altijd veel plezier met onze groep.”, vertelt mevrouw Zandbergen. “Babs (founder Met je hart) heeft dit fantastisch voor elkaar gekregen en ze maakt prachtige foto’s.”, vervolgt mevrouw Zandbergen. “Ik hoop dat Met je hart kan blijven bestaan. Zo knap wat vrijwilligers allemaal voor ons doen en ik hoop dat ze blijven, want veel vrijwilligers hebben ook een druk leven. Het is verschrikkelijk als je geen contact hebt en alleen bent. Ons koortje met Joke is bijvoorbeeld na corona gestopt, omdat er te weinig mensen waren. Dat vind ik heel erg jammer.”

Je hebt aanknopingspunten nodig om elkaar te ontmoeten

“Mijn pedicure vertelde mij over Met je hart en heeft toen mijn adres doorgegeven. Diezelfde middag nog werd ik door Judith gebeld en uitgenodigd voor een etentje. Ze zei dat ze mij kwam ophalen en ook weer thuis zou brengen. Het is prettig om die eerste stap met een paar anderen te maken. In de auto leerde ik al een paar mensen kennen en we kwamen samen het restaurant binnen waar mij een plek voorgesteld werd. Dat is zo fijn dat je niet ergens alleen naartoe hoeft te gaan en binnen hoeft te lopen.” Vertelt meneer Helsloot.

Vriendenclubje door Met je hart

‘’We waren een keer met Met je hart bij KTS eten en studenten vroegen of er mensen waren die wilden aanschuiven bij hun kerstdiner. We hebben dat toen met z’n vijven gedaan en het klikte zo goed dat we nu een vriendenclubje zijn en iedere twee maanden samen een hapje gaan eten.” Vertelt meneer Helsloot.

Mevrouw Zandbergen sluit af; “Ik vind het fijn dat we bij Met je hart iedere keer met een klein clubje op pad gaan. Maximaal 10 mensen. Een grotere groep vind ik niet zo leuk, want dan is het moeilijker om contact met elkaar te hebben. Kleine groepjes maken het gezellig. Als ik iemand die ik via Met je hart ken op straat tegenkom, maken we altijd een praatje.”

Uitgelicht

Wil je niets missen?

Volg ons op social media of meld je aan voor de Met je hart nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws, ontwikkelingen en behaalde resultaten.