Menu
05 aug 2022

Bloemenbingo en workshop van bloomon

Bron: bloomon

Iedereen heeft het druk en daarom sta je misschien niet echt stil bij anderen. Wist je bijvoorbeeld dat meer dan de helft van 75-plussers zich wel eens eenzaam voelt? Tijdens de zomer is dit vaak alleen maar meer. De wekelijkse bingo gaat niet door en familie is op vakantie. Hoog tijd dus om ouderen even in het zonnetje te zetten. Op 3 en 17 augustus organiseren wij in samenwerking met stichting Met je hart een bloemenbingo en een workshop bloemschikken met bloomies (medewerkers van bloomon). Dit vinden wij om een feestje om te kunnen doen en hopen hiermee ouderen op te fleuren.

Aimée Romme van stichting Met je hart: “Deze bloemenbingo en bloemschikworkshop zijn een prachtig initiatief van bloomon. Het is bijna niet te omschrijven wat het betekent voor ouderen. Iedereen kijkt hier zó naar uit! Veel ouderen zijn in de zomermaanden alleen. Van een extra activiteit in de zomer bloeien ouderen letterlijk op.”

Trudy: “Ik heb ontzettend genoten, het was erg gezellig en leerzaam!”

Waarom bloomon en stichting Met je hart zo’n goede match zijn? “Een bloemetje van iemand krijgen is niet voor alle ouderen niet vanzelfsprekend. ‘Zo’n mooi boeket. Waar heb ik dat aan verdiend?’, krijgen we vaak te horen. Bloemen maken je blij en die happiness kunnen we dankzij bloomon onder onze ouderen verspreiden”, aldus Aimée.

De workshop bloemschikken en bloemenbingo waren een groot succes. “Het was een fantastische middag! De bloemenbingo vond ik heel erg leuk en het bloemschikken was echt genieten. Zo fijn om een keer goede tips te krijgen en het met extra aandacht te doen”, aldus Ineke, een oudere die aanwezig was bij het evenement. “Iedereen was dolenthousiast over de locatie, de aankleding, de blijheid op de gezichten van de deelnemers en de super enthousiaste bloomies. Al met al een onvergetelijke middag”, vond een vrijwilliger van de stichting Met je hart die aanwezig was bij het evenement.

Rita: “Ik wil graag nieuwe mensen leren kennen en door deze activiteiten kom ik elke keer weer nieuwe mensen tegen, anders zit ik maar alleen thuis”

Zou jij graag deze zomer iets willen doen voor een eenzame oudere? Dan heeft Aimée van stichting ‘Met je hart’ wat tips. “Iedereen kan met een klein gebaar het verschil maken. Maak een praatje op straat of bel aan bij je alleenstaande buur en vraag hoe het gaat. Als je op vakantie bent, stuur dan een berichtje of kaartje naar iemand die alleen thuis is. Of verras iemand met bos bloemen. Met die momenten van aandacht maak je echt impact of het leven van ouderen die vaak dagen alleen zijn en niemand horen of spreken.”

Uitgelicht

Wil je niets missen?

Volg ons op social media of meld je aan voor de Met je hart nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws, ontwikkelingen en behaalde resultaten.