Menu
22 okt 2020

Maastricht: Haw Pin

Succesvolle Haw Pin posteractie in Maastricht

De Hay pin posters waren in 2020 een grot succes. Mensen die de raamposter kochten steunden Met je hart Maastricht. Met de opbrengst werd er samen met Maastrichtse horeca een geweldige culinaire event georganiseerd waarbij eenzame ouderen een fantastische middag kregen. Met de verkoop van de HAW PIN posters én inmiddels ansichtkaarten wordt ook de Maastrichtse horeca gesteund .

Op 22 september 2020 is er op Chateau Neercanne een waanzinnig diner georganiseerd voor zo’n 50 eenzame ouderen van stichting Met je Hart, dankzij de 4500 euro die is opgehaald met de actie.

Haw pin

De term haw pin komt uit de tijd dat Maastricht een vestingstad was. Het is een oud artilleriebevel. De Maastrichtse kanonnen werden in het uiterste geval onklaar gemaakt zodat de vijand ze niet kon gebruiken. Dat gebeurde door een pin te slaan in het gat, waar normaal het lont zat. De commandant moest zo lang mogelijk vol blijven houden (pin hawwe) om de kanonnen te kunnen gebruiken. Lukte het niet meer, dan sloeg hij als laatste man de pin erin.

Sarah Veenhof maakte de ‘Haw Pin’ raamposter.

Uitgelicht

Wil je niets missen?

Volg ons op social media of meld je aan voor de Met je hart nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws, ontwikkelingen en behaalde resultaten.