Menu
26 jan 2023

Heel Veghel Kookt

Bron: Omroep Meijerij door Hans Hultermans

Heel Veghel Kookt voor ouderen weer een succes

Zo’n vijfenzestig thuiskoks stonden woensdagavond achter het fornuis tijdens de 6e editie van Heel Veghel Kookt. Honderdnegentig ouderen hoefden deze avond niet alléén te eten. Zij konden aanschuiven bij de gastvrije gezinnen die ook voor hen de tafel hadden gedekt.

Zo’n tafel stond ook klaar in de woonkamer van Loes Ofman. Samen met haar gezin ontving zij de dames Vissers, Riem en Rinkel op een heerlijk etentje. Het gezellig tafelen dat zij anders met haar man en kinderen doet wilde zij vandaag delen met haar gasten. Ze had zich direct als gastvrouw opgegeven toen hiervoor de oproep in de media verscheen. De dames aan tafel kende zij niet, hoewel ze op een steenworp afstand van elkaar wonen.

Geweldig initiatief

Bij het eerste drankje kwamen de gesprekken echter al snel op gang. En nog voordat het voorgerecht op tafel kwam gingen de gesprekken al over vroeger. Ook dochter Britt Ofman zat met haar vriend aan tafel en vond Heel Veghel Kookt een geweldig initiatief. Het zou zo maar eens kunnen zijn dat Britt zich bij de volgende editie van dit evenement bij de organisatie aanmeldt.

Dit is de bedoeling

Dit tot verrassing van Esther de Bie van ONS Welzijn. Zij is sowieso al blij met wat er bij Loes en haar gezin gebeurt. “Als je de gesprekken hoort en ziet hoe men met elkaar omgaat, dan word ik hier erg blij van. En als dan ook nog de jeugd erbij komt zitten dan is dat precies datgene wat wij als organisatie hiermee voor ogen hebben”, aldus Esther.

Jumbo en Fioretticollege

Dit jaar deden weer meer gastgezinnen met Heel Veghel Kookt mee. Ook het aantal deelnemende ouderen steeg naar honderdnegentig. De organisatie heeft hiervoor geen budget. Gelukkig nam Jumbo Foodmarkt de kosten voor haar rekening. Die stelde de benodigde waardebonnen ter beschikking waarmee door de gastgezinnen de boodschappen konden worden bekostigd. Ook de jeugd van het Fioretticollege leverde een leuke bijdrage. Zij bakten de koekjes die na het eten bij de koffie konden worden geserveerd.

Uitgelicht

Wil je niets missen?

Volg ons op social media of meld je aan voor de Met je hart nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws, ontwikkelingen en behaalde resultaten.