Menu
12 sep 2022

Gezocht: Financieel Bestuurder

Ben jij een financiële uitblinker met een sociaal hart? Kom dan kennismaken met stichting Met je hart

Stichting Met je hart zoekt een Lid van het bestuur die als FINANCIEEL DESKUNDIGE VERDER KIJKT DAN DE CIJFERS

Dit zijn wij

Stichting Met je hart verbindt kwetsbare ouderen in Nederland. Met heel ons hart slaan we een brug tussen vergeten worden en aandacht krijgen. Onze focus ligt op zelfstandig wonende ouderen met eenzaamheidsgevoelens. Ook wel de ‘stille’ ouderen genoemd. De ouderen van niet klagen maar dragen. Herken je dit?

Wij zorgen ervoor dat zij gezien worden en elkaar ontmoeten in een sociale setting die voor hen niet vanzelfsprekend meer is. Niet eenmalig, maar structureel. Zodat er nieuwe vriendschappen kunnen ontstaan. Samen ondernemen maakt het leven fijner en rijker. Hier zetten we ons voor in. Persoonlijk en oprecht.

Met je hart heeft in 10 jaar tijd een landelijke beweging op gang gebracht van burgers, bedrijven en maatschappelijke instellingen om samen de eenzaamheid te doorbreken. Op dit moment actief in 45 gemeenten met ruim 1.000 vrijwilligers en nog steeds groeiende.

Wij geloven in het lokaal voor lokaal principe. Een sterk team van ondernemende vrijwilligers die in hun eigen gemeente zorgen voor de mooiste verbindingen en anderen mobiliseren om ook in actie te komen. Die lokaal fondsen werven en Met je hart op de kaart zetten.

Een krachtige landelijke beweging kan niet zonder centrale coördinatie: Met je hart Nederland. Vanuit het landelijk bureau worden de lokale teams ondersteund op het gebied van fondsenwerving, communicatie, marketing, administratie, systemen en dagelijkse organisatorische zaken.

Last but not least: het Bestuur. Het bestuur is verantwoordelijk voor het bereiken van het doel van Met je hart op een financiële en bedrijfsmatige verantwoorde wijze. Binnen het hechte en informele team van 5 bestuursleden komt de positie van Financieel Bestuurder vacant.

Gaat bij het verhaal van Met je hart joúw hart sneller kloppen? Wil jij meebouwen aan een groeiende organisatie? Lees dan verder, wie weet zijn wij een perfecte match.

Dit ben jij

 • Vanzelfsprekend aansluiting op de cultuur van de organisatie. Kortom, je bent een echte teamplayer!
 • Een sterk ontwikkeld sociaal gevoel en omgevingsbewustzijn, evenals een ondernemende instelling. Deze eigenschappen zijn belangrijk om de functie goed te kunnen uitoefenen;
 • Een hands-on mentaliteit en weet waar nodig over goede pragmatisme te beschikken;
 • Een brede interesse die je combineert met jouw financiële deskundigheid;
 • Overtuigingskracht, want je bent communicatief sterk. Maar ook een kei in luisteren en signaleren. Jij krijgt mensen mee, op alle niveaus;
 • Enthousiast word jij van groei. Snel schakelen is voor jou geen probleem.

Dit heb jij

 • Financiële deskundigheid door opleiding (Academisch/HBO) en ervaring, gewend te werken met begrotingssystematiek, periodieke verantwoording; ervaring met risicobeheersings- en monitoringssystemen en forecasting;
 • Jij leest financiële gegevens meerdimensionaal: ziet wat het is, herkent de betekenis, doorziet causaliteit, mogelijkheden en risico’s en beziet scherp de implicaties voor langere termijn; kijkt door cijfers heen en vraagt door naar kritische factoren in onderliggende processen en/of relevante omgevingsvariabelen;
 • Hoofd- en bijzaken kun jij onderscheiden. Jij hebt een sterke helikopterview, analytisch vermogen en strategisch inzicht;
 • Bestuurlijke besluitvormingsprocessen zijn jou niet vreemd, evenals discussie-, vergader- en besluitvaardigheid;
 • Levenservaring en intrinsieke belangstelling voor de bedoeling achter beleid en uitvoering.

Voel jij de match en wil jij maatschappelijk het verschil maken? Dan leren wij jou graag kennen. Stuur een bericht en CV naar Sander Graft, voorzitter van het bestuur. Het betreft een onbezoldigde functie van enkele uren per maand, met onbetaalbare voldoening en waardering. Onkostenvergoeding behoort tot de mogelijkheden.

Uitgelicht

Wil je niets missen?

Volg ons op social media of meld je aan voor de Met je hart nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws, ontwikkelingen en behaalde resultaten.