Menu
13 jul 2021

Feestelijke aftrap start stichting Met je hart in Houten

Bron: Omroep Houten

Op donderdag 8 juli vond de feestelijke aftrap plaats van Stichting Met je hart Houten in Restaurant De Roskam. Bij deze gelegenheid werd het Manifest Oproep Tot Verbinding getekend door de drie ambassadeurs van Met je hart Houten: burgemeester van Houten Gilbert Isabella, zangeres Meike van der Veer en Ben van Bentum, de bedrijfsleider van de Roskam.

Doel van Met je hart is om door regelmatige waardevolle ontmoetingen eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan. Meike van der Veer opende met het toepasselijke lied `Samen Zijn’ en tijdens haar vertolking van `Leun op mij’ zong de burgemeester een mooie tweede stem! De burgemeester benadrukte in zijn speech dat we als samenleving de taak hebben om iets terug te doen voor de mensen die onze maatschappij hebben opgebouwd. Daarbij kunnen we zoveel leren van de wijze verhalen van de senioren om ons heen.

Op deze middag waren ook mensen aanwezig van allerlei Houtense organisaties die zich inzetten voor 65-plussers door middel van activiteiten, voorzieningen en mooie initiatieven. Met je hart Houten hoopt samen met deze organisaties, ondernemers, de horeca en wie maar wil meehelpen, de eenzaamheid in Houten terug te dringen. Samen kunnen we elkaar en anderen verder helpen.

Oprichtster Babs van Geel van Stichting Met je hart en Renske Mulder van het landelijke bureau vertelden hoe het initiatief in 2013 was opgestart in Utrecht. Met de gemeente Houten zijn er nu 38 gemeenten actief met stamtafels in lokale restaurants om eenzaamheid onder zelfstandig wonende senioren te verminderen.

Een keer per maand komen de ouderen onder begeleiding van vrijwilligers bij elkaar om samen te eten. Door structureel waardevolle ontmoetingen te organiseren op plekken waar ook andere mensen elkaar ontmoeten, is er sprake van zien en gezien worden. Het terugkerende karakter van de stamtafels zorgt ervoor dat mensen elkaar regelmatig zien, waardoor er écht contact ontstaat en zelfs nieuwe vriendschappen. De ouderen worden thuis opgehaald en na afloop weer thuisgebracht.

Doel is om eind augustus te starten met de eerste stamtafels in de gemeente Houten. Restaurant De Roskam heeft al toegezegd hieraan mee te willen werken.

Met je hart Houten is opgestart door Liesbeth Smits en Natasja Teuben Naber. Uiteraard zijn er nog meer vrijwilligers nodig die zich inzetten om de ouderen te vervoeren en te begeleiden tijdens de stamtafels. Na de zomervakantie organiseert de stichting een informatieavond in Houten, met het doel om het initiatief verdere bekendheid te geven.

Uitgelicht

Wil je niets missen?

Volg ons op social media of meld je aan voor de Met je hart nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws, ontwikkelingen en behaalde resultaten.