Menu
15 aug 2023

Eerste open kersenpit spuug kampioenschap

Zondag 13 augustus was het zo ver! De 1ste open Gestelse kampioenschap kersenpit spugen georganiseerd door stichting Met je hart. 4 weken geleden ontstond het idee om dit kampioenschap te organiseren.

De kersen werden gesponsord door Kersentuin Sint-Michielsgestel en maar liefst 35 personen gingen de strijd met elkaar aan. Er werd ruim 75 euro opgehaald voor Met je hart. Het Nederlands record van 13 meter werd net niet verbroken. Het was een geslaagd kampioenschap en dat smaakt naar meer. Dus ook in 2024 wordt op de 2de zondag in augustus het kampioenschap kersenpit spugen georganiseerd in Sint- Michielsgestel. Zet hem alvast in je agenda.

Ook ouderen van Met je hart waren te gast bij de kersentuin om de kersen te proeven. Ze waren heerlijk. Het was een gezellige middag en ook de taart smaakte verrukkelijk.

Tot op het laatste moment werd er op het scherps van de snede gestreden om de ereplaatsen en de 1ste prijs een diner bon met drankjes voor 4 personen.

1ste prijs Henk-Jan Nagelholt 12,19 meter
2de prijs Christaian Venmans 11,12 meter
3de prijs Hermie Minkels 10,15 meter

De jeugd mocht ook mee doen en dit zijn de winnende afstanden
1ste plaats voor Vivian met 7,96 meter
2de plaats voor Ties met 739 meter
3de plaats voor Stein met 6,95 meter
Alle deelnemende jongeren mochten een prijsje uitzoeken.

Uitgelicht

Wil je niets missen?

Volg ons op social media of meld je aan voor de Met je hart nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws, ontwikkelingen en behaalde resultaten.