Menu
19 dec 2021

Een onvergetelijke ervaring in het Bonnefanten

In deze eerste tv-uitzending van de Bonnefanten First Friday krijgt een klein groepje ouderen de kans om een unieke dag in het museum te beleven en andere mensen te zien en ontmoeten. In een op maat gemaakt programma doen ze bijzondere ervaringen op, komen herinneringen boven en gaan ze met elkaar in gesprek. Zo krijgen ze een rondleiding langs een aantal highlights in het museum en een culinair hapje van restaurant Petit Bonheur. Ook zingt speciaal voor deze bijzondere Bonnefanten First Friday de bekende sopraan Janine Kitzen het nummer “Memory” uit de musical CATS. En krijgt een van de ouderen van Met je hart de kans om zijn eigen kunstwerken te tonen aan een breder publiek.

“Samen zijn en samen ondernemen maakt het leven leuker. Dat ervaren wij keer op keer tijdens onze waardevolle ontmoetingen en stamtafels in de horeca in Maastricht. Wij zijn het Bonnefanten en stichting Vier het Leven dankbaar voor deze mooie samenwerking en de verbindingen die hierdoor ontstaan. Samen verzachten we eenzaamheidsgevoelens bij kwetsbare ouderen.”, aldus Marion Tellings, coördinator stichting Met je hart Maastricht.

Bonnefanten maakte het niet alleen mogelijk om een select gezelschap ouderen een onvergetelijke dag te bezorgen. Aangezien er maar een beperkt aantal gasten aanwezig kon zijn bij de opname, heeft het Bonnefanten aan ruim 400 ouderen – verbonden aan Vier het leven en Met je hart Maastricht – een ‘Golden Oldies pakketje’ gestuurd. Zo geeft het Bonnefanten hen wat extra aandacht, een attentie om de aflevering te bekijken op RTV Maastricht, en het aanbod om hopelijk op een later moment een bezoek aan het museum te kunnen brengen.

Uitgelicht

Wil je niets missen?

Volg ons op social media of meld je aan voor de Met je hart nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws, ontwikkelingen en behaalde resultaten.