Menu
20 aug 2022

Tuinfeest voor senioren uit de Gorzen en Oekraïne

Gisteren werd senioren uit de Gorzen en uit Oekraïne een tuinfeest aangeboden in de tuin van een woonboot, die in de Westerhaven ligt. Dat feest werd georganiseerd door Stichting J&S en stichting Met je hart Schiedam. Sandra Beenhakker van laatstgenoemde stichting doet verslag. Je leest het hieronder.

Tijdens het pleinfeest op 3 augustus jl. op het Wilhelminaplein is het idee ontstaan om voor de senioren een zomerfeest te organiseren. Ronald van Immerseel en Karin Kanij stelden hun keuken en tuin beschikbaar om een gezellige avond te organiseren. De Junior Chefs Aliz, Mason, Celeste en Iris hebben onder leiding van Karin een menu opgesteld en zo ging het feestje rollen. Zanger Leen, die een prachtig optreden verzorgde op 3 augustus, werd ook voor het tuinfeest uitgenodigd.

De Junior Chefs hebben samen met Karin vrijdag keihard gewerkt, spekjes gebakken, 10 kilo aardappelen geschild en gehaktballen gedraaid. Vrijwilligers hebben geholpen met inrichting van de tuin en de weergoden hebben gespeeld met ons. Vrijdagmiddag 16.30 uur kwamen de eerste senioren binnen. De groep Oekraïense senioren hebben samen met Maud gelopen vanaf de opvang François Haverschmidt tot aan de feest locatie. Heerlijk om even buiten te zijn en te wandelen.

Senioren die minder goed ter been zijn werden opgehaald met de auto, wat een service. De Junior Chefs mochten de borden uitserveren. Een stamppot rauwe andijvie met spekjes en balletje gehakt en een vlaflip na. Zien eten, doet eten en er was meer dan genoeg. Met 25 graden en droog weer een prima temperatuur om buiten te eten met een gezellig stukje muziek erbij van Leen.

Een magisch einde want een aantal senioren besloot toch de dansvloer op te gaan, samen met de Oekraïense senioren werd er nog een polonaise gelopen. De senioren die minder goed ter been waren bleven zitten, maar genoten zichtbaar.

Anderen deelden ook hun gevoel dat het zo lang geleden was dat ze het zo naar hun zin hadden gehad. Sommigen waren moe van alle indrukken maar wilden niet naar huis, want thuis ben ik zo alleen.

Dit feestje was een samenwerking van Stichting J&S en stichting Met je hart Schiedam. Samen zetten we ons in tijdens het hele jaar om senioren gedurende het hele jaar maandelijks met elkaar te laten eten. We kunnen heel tevreden terugkijken op een prachtige middag en avond.

Uitgelicht

Wil je niets missen?

Volg ons op social media of meld je aan voor de Met je hart nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws, ontwikkelingen en behaalde resultaten.