Menu
25 sep 2023

Een taartje met sociale impact bij Shell Café tijdens de Week tegen Eenzaamheid

Foto: © Daisy Renders

Ouwe Taart, hét taartje met sociale impact is dit jaar tijdens de Week tegen Eenzaamheid van 28 september t/m 4 oktober 2023, verkrijgbaar bij alle Shell Café locaties in Nederland. Bij de inkoop van elk taartje gaat er automatisch een bijdrage naar stichting Met je hart. Shell doneert daarbovenop € 0,50 per verkocht taartje. Stichting Met je hart helpt eenzaamheid onder ouderen te verzachten door lokale ontmoetingen te organiseren.

Een bijzondere en lekkere appeltaart, zoals oma hem zou bakken; dat is Ouwe Taart. Dit eenpersoonsappeltaartje gemaakt van frisse appels van Nederlandse bodem, is een samenwerking tussen Royal Smilde Bakery, Today and Tomorrow creative studio en stichting Met je hart. Tijdens de Week tegen Eenzaamheid kun je dit dagvers afgebakken appeltaartje vinden op alle Shell-stations met bakkerijlocatie in Nederland. Direct om van te genieten of om mee te nemen naar iemand die wat extra aandacht kan gebruiken. Per verkocht taartje doneert de gast én Shell aan stichting Met je hart. Daarnaast ontvangt de gast bij Shell in de Week tegen Eenzaamheid een ansichtkaart met een coupon voor een gratis kop koffie of thee, om uit de delen aan een eenzame oudere.

“Een sympathiek en toegankelijke samenwerking waarbij we stil staan bij een doelgroep die wel een beetje extra aandacht kan gebruiken en vaak dicht bij onszelf en onze gasten staat. Dat was voor ons de reden om hier aan mee te werken en een extra bijdrage te leveren aan dit goede doel” aldus Kees van Wezel, Head of Foodservice; Coffee bij Shell.”

Van 28 september t/m 4 oktober 2023 is Ouwe Taart verkrijgbaar bij alle 105 Shell Café locaties in Nederland en t/m 31 december 2023 kunnen de ontvangers van de ansichtkaart voor een gratis kop koffie of thee én een sociaal praatje terecht bij Shell. Klik hier voor de dichtstbijzijnde locatie.

Aan het woord Aimée Romme, directeur stichting Met je hart:

“Eenzame mensen zorgen vaak slechter voor zichzelf. Want wat heeft dat nog voor nut denk ze dan. Ze komen nauwelijks meer buiten, eten minder gezond en takelen geestelijk en lichamelijk af. We zijn ons in Nederland nog onvoldoende bewust van hoe ernstig dit probleem eigenlijk is. Voor 700.000 ouderen in Nederland is dit helaas de dagelijkse realiteit. Stichting Met je hart laat ouderen die zich eenzaam voelen, weer genieten van mooie momenten én nieuwe vriendschappen. Het gevoel hebben ertoe te doen is het allerbelangrijkste. Dit draagt bij aan een positieve gezondheid, bevordert de zelfredzaamheid en maakt het leven gewoon leuker. Inmiddels is stichting Met je hart met 1.200 vrijwilligers actief in 48 gemeenten en hopelijk binnenkort op nog meer plekken in Nederland. Support van burgers en bedrijven is hierbij onmisbaar.”

Uitgelicht

Wil je niets missen?

Volg ons op social media of meld je aan voor de Met je hart nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws, ontwikkelingen en behaalde resultaten.