Menu
08 feb 2021

In Utrecht rijdt een Met je hart bus

Utrecht heeft een eigen Met je hart bus voor het vervoer van ouderen van en naar stamtafels. Voorheen werden ouderen door vrijwilliger Dennis in zijn limousine opgehaald en thuisgebracht na een stamtafel. De limousine is vervangen door een heuse Met je hart bus. De bus wordt geleased van het Nationale Ouderenfonds en ingezet om ouderen van 17 stamtafels in Utrecht te vervoeren van en naar waardevolle ontmoetingen.

Dennis is vaste chauffeur van Met je hart Utrecht

Dennis is sinds drie jaar vrijwilliger en vaste chauffeur van Met je hart Utrecht. “Na een oproep van stichting Met je hart Utrecht dat ze op zoek waren naar chauffeurs, heb ik mij aangemeld. Ik ben begonnen om ouderen in mijn buurt op te halen voor de stamtafel en ze daarna weer thuis te brengen. Al snel kreeg ik de vraag of ik het vervoer voor alle stamtafels in Utrecht wilde coördineren.” Aldus Dennis.

“Ik besloot een limousine te kopen, omdat ik daarmee meer ouderen tegelijkertijd kon vervoeren en geen extra auto’s hoefde te regelen. In 2019 heb ik wel 10.000 kilometer gereden met mijn limousine om ouderen van 12 of 13 stamtafels per maand op te halen en thuis te brengen. En daarnaast ouderen naar een heel stel andere ontmoetingen van Met je hart gereden.”

“Omdat we bij Met je hart kwetsbare ouderen bereiken is het belangrijk dat je de tijd neemt bij het ophalen en thuisbrengen. Om zes ouderen op te halen voor een stamtafel ben je zo een uur en een kwartier bezig. Ik vind ook dat wij als stichting verantwoordelijk zijn dat mensen veilig thuiskomen. Omdat de ouderen mij kennen is er vertrouwen en dat help enorm. Ik hou van de humor van onze ouderen en de grapjes die we onderling maken. Ik ga nooit mee eten, dat is niets voor mij, maar de praatjes tijdens de ritten, daar doe ik het voor.” Vertelt Dennis enthousiast.

“Toen de ontmoetingen vorig jaar helemaal stilvielen heb ik besloten mijn limousine te verkopen. Ik ben dan ook ongelooflijk blij dat we nu een Met je hart bus hebben en hoop echt dat we hem snel kunnen gaan gebruiken voor onze ouderen en de stamtafels in de lokale horeca. Tot die tijd zetten we de bus in om bijvoorbeeld maaltijden bij ouderen af te geven.”

Vrijwillige chauffeurs van Met je hart

Met je hart ontzorgt in iedere gemeente de ouderen door het vervoer van en naar een ontmoeting voor hen te regelen. Op de meeste locaties gebeurt dit door inzet van vrijwillige chauffeurs met een eigen auto. Eventuele drempels om deel te nemen aan een ontmoeting worden op deze manier weggenomen. “Het leasen van de Met je hart bus is specifiek in Utrecht een maatwerkoplossing. Wij zijn het Nationale Ouderenfonds ontzettend dankbaar voor deze samenwerking. Mooi om Dennis zo enthousiast te horen over de pilot en dat de bus al ingezet wordt, ondanks de lockdown. Die creativiteit en dit ondernemerschap is Met je hart ten voeten uit”. Aldus Aimée Romme, directeur stichting Met je hart.

Uitgelicht

Wil je niets missen?

Volg ons op social media of meld je aan voor de Met je hart nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws, ontwikkelingen en behaalde resultaten.