Menu
17 okt 2019

Eén tegen Eenzaamheid – Omroep Max & Met je hart

Er zijn in Nederland maar liefst 700.000 ouderen die kampen met eenzaamheid. Om dit te doorbreken en bewustwording te creëren voor dit thema is het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport het initiatief Eén tegen Eenzaamheid gestart. Met je hart is partner van dit initiatief en heeft hiervoor een expositie ontwikkeld die momenteel te zien is in Hoog Catharijne te Utrecht. De expositie is gecreëerd door fotograaf en founder van Met je hart Babs van Geel en dichter Just Van Den Bosch. Meer over de expositie vind je hier.

Eenzaamheid kent vele uiteenlopende oorzaken en het groeiende aantal mensen dat zich eenzaam voelt is één van de grootste uitdagingen van onze samenleving. Om hier aandacht voor te vragen heeft MAX woensdag 16 oktober 2019 het ruim 1,5 uur durende live-programma Eén tegen eenzaamheid uitgezonden. Stichting Met je hart schoof met een aantal belangrijke gasten aan in deze uitzending. De 79-jarige Johan de Bruin, ouder van team Met je hart Utrecht, ontving die avond een bijzonder gedicht.

”Kijk om naar mekaar, daar wordt iedereen gelukkiger van”, aldus presentatrice van Omroep MAX Martine van Os in de uitzending Eén tegen Eenzaamheid

 

Wil je niets missen?

Volg ons op social media of meld je aan voor de Met je hart nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws, ontwikkelingen en behaalde resultaten.