Menu
30 sep 2022

Buurten al 10 jaar EET met je hart partner

EET met je hart sinds 2012

Restaurant Buurten zet zich al 10 jaar in voor de EET met je hart campagne. Het buurtrestaurant is een huiskamer voor jong en oud: gasten kunnen hier de hele dag terecht. Met vier locaties in Utrecht vormt het restaurant een échte ontmoetingsplek voor mensen uit de wijk. Het concept van EET met je hart sluit hier feilloos bij aan. Het samenbrengen van eenzame ouderen blijft Buurten graag nog járen doen. Erik en Charlotte van Buurten vertellen wat EET met je hart voor hun betekent. 

Erik, waarom werken jullie samen met stichting Met je hart?

“Steeds meer ouderen kampen met gevoelens van eenzaamheid. Daar willen we met Buurten graag extra aandacht aan schenken. Daarom hebben we ons aangesloten bij de EET met je hart campagne. Door met Buurten een gezellige ambiance te creëren waar ouderen kunnen samenkomen om met elkaar te eten en kletsen. Zo ontstaan er nieuwe vriendschappen en kunnen we eenzaamheid verzachten.”

Charlotte, hoe werkt Buurten samen met stichting Met je hart?

“We verwelkomen hier iedere maand sowieso al een vast groepje Met je hart ouderen. Een hapje eten bij ons is echt een uitstapje voor hen, dus ze doffen zich lekker op. De vrijwilligers van Met je hart ontzorgen de ouderen en zorgen ervoor dat zij zich gewaardeerd voelen.
In het najaar doen we ook mee met de EET met je hart campagne. Dan ontvangen we materiaal van Met je hart om op tafel te zetten of op te hangen. En komen vrijwilligers langs om alles goed uit te leggen. Tijdens de campagneperiode vragen we onze gasten om een bijdrage van één euro per tafel. Die gaat rechtstreeks naar de maandelijkse ontmoetingen van de ouderen in onze gemeente. Deze donatie is geheel vrijwillig, maar de meeste mensen geven graag.”

“Gasten vragen zelfs of we weer meedoen en wanneer ze de euro kunnen doneren!”

Welke momenten zijn jullie echt bijgebleven?

“We hebben de afgelopen 10 jaar veel bijzonder momenten beleefd met Met je hart. Zo was er een geslaagde veiling met Claudia de Breij, ambassadeur van Met je hart, waarbij we veel geld ophaalden voor de stichting. Ook hebben we een Sinterklaasavond georganiseerd voor de ouderen waarbij we elkaar wisten te verrassen met mooie gedichten. Wat zo waardevol is? Je bouwt écht een band op met de ouderen en vrijwilligers.”

Eet Met je hart: kleine moeite, grote impact

Voor Charlotte en Erik is EET met je hart een mooie manier om kleur te geven aan het leven van ouderen in de buurt. Wat wordt jouw verhaal?

Meedoen is makkelijk:

  • Je vraagt jouw gasten en klanten om een vrijwillige bijdrage van 1 euro
  • Je maakt een kassaregel aan om de EET met je hart euro’s te verwerken. Een kleine moeite!
  • Je ontvangt campagnemateriaal om op tafel te zetten of op te hangen
  • Onze vrijwilligers komen persoonlijk bij je langs om alles uit te leggen

Klik hier om te zien welke restaurants dit jaar voor de 10e keer de EET met je hart campagne steunen.

Uitgelicht

Wil je niets missen?

Volg ons op social media of meld je aan voor de Met je hart nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws, ontwikkelingen en behaalde resultaten.