Menu
24 mei 2019

Winnaar grote Appeltje van Oranje 2019 – uitgereikt door Koningin Maxima

Stichting Met je hart is dit jaar één van de drie initiatieven die een Appeltje van Oranje heeft ontvangen op Paleis Noordeinde in Den Haag. “De prijs is een bijzonder mooie erkenning voor al het werk dat de Met je hart teams in hun eigen gemeente doen. Állemaal vrijwilligers die met hun hart op de juiste plaats zoveel moois doen voor ouderen die zich eenzaam voelen”, stelt Babs van Geel, initiator van Met je hart. Met je hart is in 29 gemeenten heel actief om mooie ontmoetingen te organiseren voor ouderen.

Stichting Met je hart zet zich in om eenzaamheid onder ouderen te verzachten. Meer dan 1.000 vrijwilligers zijn in Nederland bezig met het organiseren van duizenden ontmoetingen waarbij ouderen met elkaar en met buurtgenoten in contact komen. “Onze vrijwilligers nodigen hen persoonlijk uit en zorgen ervoor dat ze opgehaald en thuisgebracht worden”, vertelt Sabine Pool, landelijk manager van Met je hart. “Wij krijgen veel positieve reacties van ouderen en zijn ontzettend blij met alle mensen die ons in álle gemeenten helpen. Naast de vele vrijwilligers, zij dat ook de ondernemers die hun restaurant openstellen of hun bedrijf inzetten voor ons!”.

Met de Appeltjes van Oranje bekroont het Oranje Fonds sociale initiatieven die op succesvolle wijze groepen mensen verbinden en andere inspireren. Dit jaar gaat het om organisaties die hun vrijwilligers op bijzondere wijze mobiliseren en enthousiasmeren. De prijs is een bronzen beeldje ontworpen door Prinses Beatrix en een geldbedrag van 15.000 euro. “Dit geld is zeker bestemd voor onze vrijwilligers. Juist deze mensen zijn in hun eigen gemeente opgestaan, hebben een team gevormd en veel anderen gemobiliseerd om mooie ontmoetingen voor kwetsbare ouderen te organiseren”, stelt Pool. “En die ontmoetingen zijn structureel en voor ouderen waarvan veel mensen gewoon niet in de gaten hebben dat ze zich eenzaam voelen. En wij willen veel meer van deze ouderen in ons hart sluiten!”

Wil je niets missen?

Volg ons op social media of meld je aan voor de Met je hart nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws, ontwikkelingen en behaalde resultaten.