Menu
10 jun 2020

Wat goeie soep kan doen

We mogen weer naar buiten! Lekker eten en drinken op het terras of in een restaurant, kortom we kunnen ons weer mens voelen! Hetzij met nog de nodige restricties, maar wát zijn we er aan toe zeg. Voor de gemiddelde Nederlander was het al afzien, maar de eenzame ouderen onder ons hebben het wel echt zwaar te verduren gehad.

Hetty Kriesels van het Met je hart-kernteam Eindhoven-Waalre deed haar gebruikelijk belrondje en sprak met een lieve man die enorm down klonk. De crisis viel hem zwaar. Lekker eten is een van de weinige dingen waar eenzame ouderen nog echt van kunnen genieten, toen dat wegviel en er heet water met poeder voor soep moest doorgaan, was er weinig vrolijks meer aan.

Dat moet beter, dacht Hetty. Via Facebook zag zij het bericht van Kees Retera voorbij komen over John’s Soepen en nam contact met hem op voor meer informatie. Wat bleek? De vader van Kees zijn schoonzoon is eigenaar van John’s Soepen en is een begrip in ’s-Hertogenbosch en omstreken. Vooral bekend vanwege zijn vele, heerlijke verse soepen. Omdat de horeca op dat moment gesloten was miste ook hij een bron van inkomsten en wilde hij en zijn zonen graag meewerken aan het verbeteren van de leefsituatie van de eenzame ouderen.

Om het te kunnen bekostigen werd het netwerk van Kees aangeboord en al snel bleek dat er velen begaan waren met het lot van ondernemer John en nog veel belangrijker, dat van de eenzame ouderen en hun gebrek aan lekker, voedzaam eten. Binnen een mum van tijd was er een enorm bedrag opgehaald en was de alternatieve maaltijdservice een feit.

Twee keer per weer rijdt Kees van ‘s-Hertogenbosch naar Hetty waarna zij het weer, samen met een club van 15 vrijwilligers, uitzet naar de ouderen. Inclusief bijbehorend praatje waar eveneens veel behoefte aan is. Veertig zorgvuldig uitgekozen ouderen hebben de afgelopen 10 weken vier soepen en drie maaltijden per week ontvangen. Het was een topinitiatief en wetende dat er ouderen in deze afgelopen weken in gewicht zijn aangekomen en zeggen nog nooit zo lekker te hebben gegeten, is het bewijs daar dat het de actie zeer succesvol is geweest!

Uitgelicht

Wil je niets missen?

Volg ons op social media of meld je aan voor de Met je hart nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws, ontwikkelingen en behaalde resultaten.