Menu
04 jul 2023

Pannenkoeken eten Met je hart

Van 19 juni tot en met 29 augustus voert stichting Met je Hart campagne tegen zomereenzaamheid onder ouderen. Want terwijl er volop genoten wordt van zonnige vakanties, blijft een grote groep ouderen eenzaam achter. Dit maatschappelijke probleem speelt zich veelal binnen vier muren af en is dus letterlijk onzichtbaar. Met de campagne ‘Zomer vier je samen’ wil stichting Met je Hart het bewustzijn hierover vergroten en vakantiegangers én thuisblijvers stimuleren in actie te komen.

De ouderen van stichting Met je hart wonen zelfstandig en hebben meestal weinig contact en komen minder gemakkelijk buiten. Door onze ontmoetingen krijgen ze de kans om andere mensen te leren kennen en om samen iets leuks te ondernemen. De afdeling Oisterwijk van stichting Met je hart heeft op 21 juni de zomer ingezet met de jaarlijks terugkerende pannenkoekendag. Een zestigtal ouderen werd met de Parelexpres en auto’s opgehaald door 20 vrijwilligers om samen pannenkoeken te gaan eten bij de Ontdekking aan de Oirschotsebaan. Vanwege de warmte zocht iedereen een mooi plaatsje in de schaduw terwijl Peter van Berkel een gezellig muziekje ten gehore bracht.

Zo fijn om met z’n allen bij elkaar te zijn! De pannenkoeken lieten zich goed smaken en het lekkere ijsje maakte het compleet. Een goed begin van de zomer. Want de zomer vier je immers samen Zonder het kernteam met daaromheen vele vrijwilligers, is dit niet mogelijk. Geïnteresseerd geraakt? Neem contact op met de coördinator van Oisterwijk via: tonny.ijpelaar@metjehart.nl.

Uitgelicht

Wil je niets missen?

Volg ons op social media of meld je aan voor de Met je hart nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws, ontwikkelingen en behaalde resultaten.