Menu
03 aug 2020

Met je hart factsheet 2019

Mooi om te zien dat Met je hart zich verspreidt over heel Nederland
Stichting met je hart is actief in maar liefst 7 provincies en 33 gemeenten. Kwetsbare mensen verbinden. Dat is onze missie. Wij geloven dat samen zijn en samen ondernemen het leven fijner en rijker maakt. Hier zetten we ons graag voor in. Persoonlijk en oprecht. Lokaal. Samen met anderen. Met ons hele hart.

Met je hart in 2019
In 2019 organiseerden we ruim 15.000 ontmoetingen voor kwetsbare, onzichtbare, thuiswonende ouderen met gevoelens van eenzaamheid. Dat deden we met ruim 1.200 vrijwilligers en met heel veel betrokken lokale partners. Zo waren er maar liefst 530 restaurants actief tijdens onze EET met je hart campagne eind 2019. Ook kregen we in 2019 het Appeltje van Oranje, een ware kroon voor al onze vrijwilligers.

Met je hart in coronatijd
Deze periode vormt écht een dieptepunt voor veel ouderen. De mate van eenzaamheid en isolement is schrijnend. Gezien de gemiddelde leeftijd van onze ouderen (83 jaar) hebben ontmoetingen stilgelegen, maar ontwikkelen en ondernemen wij activiteiten die wél mogelijk zijn. Wij bellen structureel met ouderen en organiseren nieuwe mogelijkheden om in contact te komen: digitaal samen eten met ‘Aan t@fel’, het uurtje op het muurtje, hartverwarmende soepen, etc. Ook met het Met je hart matinee willen we ouderen een hart onder de riem steken. Structurele aandacht, samenwerking, inspiratie en betrokkenheid blijven de rode draad. Wij zijn ontzettend blij dat ontmoetingen weer langzaam op gang kunnen komen. In kleine groepen en veilig, zodat ouderen weer kunnen genieten van persoonlijke aandacht.

Wil jij je ook inzetten voor ouderen uit jouw omgeving? Kijk hier wat je kunt doen. Meer lezen over wat we in 2019 bereikt hebben, lees dan onze factsheet.

Samen ben je niet alleen. Onze ouderen verdienen onze aandacht. Met je hart steunen met een donatie, dat kan via de ‘doneer nu’ knop.

Wil je niets missen?

Volg ons op social media of meld je aan voor de Met je hart nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws, ontwikkelingen en behaalde resultaten.