Menu
07 jul 2017

Deelname Heldcare: Met je hart wil groeien!

Stichting Met je hart was één van de acht geselecteerde deelnemers aan Heldcare. HeldCare is door de Achmea Foundation en Social Enterprise NL ontwikkeld vanuit de wens om sociaal ondernemerschap in de zorg aan te moedigen en te ondersteunen. Alle deelnemers hebben vernieuwende producten of diensten ontwikkeld in zorg en welzijn en maken hiermee impact voor kwetsbare ouderen.

Tijdens een periode van drie maanden hebben Babs van Geel (founder) en Nicole Scherer (manager a.i.) namens de stichting deelgenomen aan een intensief ontwikkelingstraject, bestaande uit diverse trainingen en coaching sessies. We hebben stilgestaan bij onze impact op het leven van ouderen en hoe we deze nog beter in beeld kunnen brengen. Ook kregen we een helder beeld bij onze uitdagingen voor verdere groei, waarbij de inzet van alle vrijwilligers voor onze ouderen zo ontzettend belangrijk is. Gaandeweg het traject werden we ook erg trots op wat er al is gerealiseerd; de aanpak en werkwijze van Met je hart is uniek, heeft zichzelf bewezen én verdient het om verder te groeien! Aan het einde van het programma hebben we een groeiplan opgesteld waarin onze visie, ambitie, knelpunten en oplossingen voor het realiseren van verdere groei zijn vastgelegd.

Reportage Heldcare Demoday

De website Follow the Money publiceerde een mooie reportage over de HeldCare-demoday van Achmea en Social Enterprise NL. Een verhaal over ondernemerschap in de ouderenzorg; over het opbouwen van een bedrijf en het oplossen van maatschappelijke vraagstukken zoals eenzaamheid onder ouderen. Met mooie voorbeelden zoals GeneratieThuis, Klup en natuurlijk stichting Met je hart.

Ambitie waarmaken

Door verdere groei en een groter bereik kunnen we onze ambitie waarmaken: het creëren van landelijke bewustwording en beweging bij zoveel mogelijk mensen voor het maatschappelijk probleem van eenzaamheid onder zoveel ouderen. We willen in steeds meer gemeenten actief zijn, met meer vrijwilligers en betrokken burgers, bedrijven en maatschappelijk instellingen. Concreet willen we eind 2018 actief zijn in 50 gemeenten voor 3.500 ouderen. Dat is een ambitieuze groei waar we de komende tijd onze schouders onder zullen zetten. Er zijn namelijk veel meer ouderen die het verdienen om elkaar te ontmoeten, aandacht te krijgen, samen te zijn en nieuwe vriendschappen te sluiten.

Om dat te realiseren zijn er vooral nieuwe vrijwilligers nodig en nieuwe ‘kartrekkers’ die een Met je hart gemeente willen neerzetten! En ook is de samenwerking met onze partners essentieel voor verdere groei. Zonder de blijvende inzet van onze zorgpartners, restaurants (tijdens de EET met je hart campagne en door het openen van hun deuren voor ontmoetingen), bedrijven, jongeren en scholen zouden we er niet in slagen om een brug te slaan tussen vergeten worden en aandacht krijgen. Daar bouwen we graag op door!

 

Wil je niets missen?

Volg ons op social media of meld je aan voor de Met je hart nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws, ontwikkelingen en behaalde resultaten.