Vijftien ouderen koken samen met jongeren gerechten de herinneringen oproepen. Een student die toevallig een middag vrij heeft, is druk aan het kletsen met een oudere die normaal gesproken thuis zit. Samen maken ze vandaag samen een romige prie-kerriesoep in restaurant Ikigai.
Het samen koken en delen van verhalen zorgt voor verbinding tussen de generaties. “Normaal gesproken kook ik niet meer, maar nu help ik wel mee”, vertelt een oude deelneemster. “Maar vroeger maakte ik Indische kip wanneer ik gasten ontving, en dat vond iedereen geweldig.” Nu maakt ze samen met een jonge deelneemster een chocolade bavarois waar ze niets van bakt. Gelukkig helpt een jonge studente haar. “Eigenlijk kook ik thuis nooit”, vertelt ze. “Ik kan alleen een eitje bakken, maar ik vind het wel leuk om samen met Bep te koken.”
Het evenement is georganiseerd door vijf studenten van Fontys communicatie. “Met deze opdracht wilden we ook iets betekenen voor jongeren en ouderen”, vertelt Noa Wijgerden, een van de organisatoren. De studenten werken voor het evenement samen met het restaurant en worden gesponsord door het DELA Fonds. De middag sloot af met een buffet dat door de deelnemers gemaakt is. Aan het einde ontvangen alle deelnemers een speciaal kookboek met hun gemaakte recepten en verhalen van de deelnemers.
Bekijk het filmpje van de dag via: Studio 40
Bericht afkomstig van: Studio40, Loet Snijders – 17-01-2025. Beeld: Studio040