Horeca

We hoeven het jou als horeca-ondernemer vast niet te vertellen, maar in een digitaliserende en vluchtige wereld, bied jij een plek waar mensen écht samen zijn.

Of het nu gaat om een intiem diner met geliefden, een gezellige avond met vrienden, of een zakelijk gesprek dat uitmondt in nieuwe ideeën, het samenzijn staat centraal. We houden ervan, héérlijk!

Stichting Met je hart maakt dit ook bereikbaar voor ouderen die deze sociale context moeten missen, omdat simpelweg gezelschap ontbreekt. Wil je weten hoe Met je hart en horeca-ondernemers hierin samen optrekken? Dat lees je hieronder

Hoe kun jij helpen?

Stichting Met je hart staat altijd open voor samenwerking met horecagelegenheden om lokaal eenzaamheid tegen te gaan en mensen te verbinden. Sterker nog, deze samenwerking is onmisbaar om de eenzaamheid te doorbreken. Er zijn een aantal mogelijkheden om dit samen op te pakken.

Wat levert het je op?

Wellicht vraag je je af wat het jou en jouw team oplevert. Ontdek hier inspirerende verhalen van collega-horecaondernemers die succesvol bijdragen aan het verminderen van eenzaamheid onder ouderen.

  • Positieve impact op de lokale gemeenschap
  • Versterking van reputatie als betrokken horeca-onderneming
  • Meer loyaliteit en waardering van gasten
  • Verhoogd werkplezier en trots bij personeel, vooral bij maatschappelijk betrokken generaties zoals Millenials en Gen Z.
  • Extra zichtbaarheid en mogelijke media-aandacht

Meest gestelde vragen

Kost deelname aan EET met je hart mij geld?

Nee, jij kunt deelnemen aan EET met je hart en je maatschappelijke betrokkenheid tonen, zonder dat het je geld kost. Het enige wat wij jou vragen is om de campagne middelen zichtbaar neer te zetten en je gasten de vraag te stellen of er 1 euro aan de tafelrekening toegevoegd mag worden. Hiermee nodigt stichting Met je hart eenzame zelfstandig wonende ouderen structureel uit voor waardevolle ontmoetingen in de horeca.

Heeft een EET met je hart donatie invloed op de hoogte van de fooi?

De EET met je hart euro wordt aan de tafelrekening toegevoegd. Op basis van het totaalbedrag wordt door de gasten de hoogte van de fooi bepaald. Het is per type gast afhankelijk wat de invloed is. Wanneer jouw gast een vast percentage hanteert, heeft de EET met je hart euro een positieve invloed. Wanneer jouw gast een afronding naar een rond bedrag hanteert, kan de invloed soms positief en soms negatief zijn. In zijn algemeenheid kunnen wij stellen dat het per saldo geen invloed heeft op de fooi.

’s Avonds zit ik bijna altijd vol, is een stamtafel bij mij wel mogelijk?

Wat fijn om te horen dat het goed gaat met jouw zaak. De stamtafelontmoetingen van Met je hart vinden bijna allemaal overdag of vroeg in de avond plaats. Ouderen hebben een ander eetritme, die goed aansluit op de rustigere momenten in de horeca. Dit wordt vaak gezien als een win-win situatie.

Wordt er á la carte besteld?

Nee, over het algemeen wordt er gegeten ‘wat de pot schaft’. Dit kan hetzelfde zijn als wat het personeel die dag eet of wat op dat moment nog voorradig is. Een zoet nagerecht wordt enorm gewaardeerd door onze ouderen. Pittig eten en harde structuur iets minder;). Er worden aan het begin van het jaar prijsafspraken gemaakt, meestal inclusief 1 of 2 drankjes.

De toiletten zijn in mijn zaak alleen via een trap bereikbaar. Is dat een probleem?

Het is per oudere afhankelijk of dit wel/geen probleem is. Uiteraard heeft dit te maken met de mate van mobiliteit. Het is goed om dit van te voren bespreekbaar te maken met het lokale Met je hart team. Zij kunnen hiermee rekening houden bij het uitnodigen van de ouderen of samen onderzoeken welke mogelijkheden er nog meer zijn.

"Samen eten verveelt nooit."

“Het geeft mij wel een heel fijn gevoel als ik zes ouderen aan een stamtafel een leuke avond kan bezorgen. Dan heb ik ook een leuke avond.”

Willem-Jan Goosen, eigenaar Bistro St. Sjaak

“Wat ik tegen andere restauranteigenaren zou willen zeggen? Zet je hart open voor een ander en creëer geluksmomenten voor iedereen.”

Vivian van den Hoek (31) is mede-eigenaresse van De Verdraagzaamheid in Zaltbommel