Menu

Met je hart Amsterdam

Stichting met je hart Amsterdam werd opgericht in januari 2018, toen een groep Amsterdamse studenten uit de Baarsjes besloot iets te willen doen tegen de eenzaamheid. Inmiddels zijn we vele, gezellige ontmoetingen verder.  Sinds 2023 organiseren vrijwilligers in Amsterdam West Met je hart ontmoetingen. Wil jij in jouw buurt in Amsterdam ook ontmoetingen voor eenzame ouderen organiseren, sluit je dan bij ons aan.

"Wat jullie voor ons doen is zo lief: ik wil heel graag iets terugdoen voor jullie. Jullie hebben namelijk geen idee hoe belangrijk Met je hart voor mij is."

Uitgelicht

Kom in actie

Wil je een actie starten voor Met je hart Amsterdam? Maak dan gebruik van ons Kom in actie platform. Met de opbrengt van jouw actie, klein of groot, organiseren we ontmoetingen voor ouderen in Amsterdam. Of help ons met een donatie.

Dit is wat we bereiken

Dankzij de geweldige inzet van onze vrijwilligers, (horeca)partners, scholen en organisaties maken we het verschil. Samen laten we door heel Nederland ouderen weer genieten van mooie momenten, plezier en nieuwe vriendschappen.

2.886 ouderen in verbinding

1.195 vrijwilligers die verschil maken

19.051 waardevolle ontmoetingen in 2022

45.355 momenten van aandacht in 2022

47 Met je hart gemeenten

517 horeca en foodondernemers actief tijdens EET met je hart

Kernteam

Dit zijn de vrijwilligers van Met je hart Amsterdam.
Klik op een foto om een mail te sturen.

Op dit moment zijn we actief in een klein gedeelte in Amsterdam, terwijl nog véél meer ouderen in de stad onze hulp kunnen gebruiken! We zijn op zoek naar enthousiastelingen die in hun stadsdeel ontmoetingen voor ouderen gaan organiseren. Iets voor jou? Of wil je meer weten, mail Alies Pronk.

Lokale ambassadeurs

In het hele land wordt positief gereageerd door veel onbekende, maar vooral ook bekende Nederlanders. Vele BN’ers zijn enthousiast en omarmen stichting Met je hart als ambassadeur in hun eigen gemeente of provincie. Ook burgervaders en -moeders waarderen het initiatief, begeleiden de start in nieuwe gemeenten en zetten zich op verschillende manieren in.

Dit is de ambassadeur van Met je hart Amsterdam.

“Mooi om verbinding te maken tussen kwetsbare ouderen in Amsterdam met een klein gebaar uit je hart. Graag steun ik het doorgeven van gezelligheid en warmte aan tafel.”

Pim Evers

“Worries go down better with soup. So let’s eat soup together.”

Hadewych Minis

Wil je niets missen?

Volg Met je hart Amsterdam op social media:

Wil je op de hoogte blijven van nieuws en ontwikkelingen bij Met je hart. Meld je dan aan voor de Met je hart nieuwsbrief.