Menu

NEE tegen zomereenzaamheid

Stichting Met je hart voert de campagne ‘Zomer vier je samen’ om de samenleving bewust te maken van het stijgende percentage eenzame ouderen, zoals Henk, die met het probleem van zomereenzaamheid worstelen. Ons doel is mensen te motiveren op te staan en zich in te zetten tegen eenzaamheid bij ouderen in hun buurt.

Ik teken de oproep en deel de 5 uitgangspunten van Met je hart:

1. Inclusiviteit

De zomer is van iedereen. Ik streef naar een samenleving waarin ouderen volledig geïntegreerd zijn in de zomeractiviteiten en feestelijkheden, zonder uitsluiting of discriminatie.

2. Positiviteit en vreugde

De zomer is een tijd van vreugde en positiviteit. Ik gebruik deze energie om een lichtpuntje te zijn voor ouderen die zich eenzaam voelen en heb begrip voor ouderen die het moeilijk hebben.

3. Motivator

Het bestrijden van zomereenzaamheid is een gezamenlijke inspanning van individuen, gemeenschappen, organisaties en overheden. Ik motiveer anderen om ook een inclusieve zomer te creëren voor alle ouderen.

4. Toegankelijkheid

Zomerevenementen moeten toegankelijk zijn voor minder mobiele ouderen. Ik vraag voor hen aandacht, zodat ook zij kunnen deelnemen aan buitenactiviteiten en hiervan kunnen genieten.

5. Duurzaamheid

Ik erken dat aandacht geven niet alleen verbonden is aan de zomer, maar ook in andere seizoenen een blijvend verschil maakt in het leven van ouderen.

Ik laat mijn stem horen

* Verplicht veld

Het e-mailadres en het telefoonnummer worden niet gepubliceerd op de website.

Deze mensen gingen je voor

Anna-Geertje Hammer, Esmee van den Hurk, Dianne Van hak, Hetty Kriesels, Beda Eckhardt, Saskia Bosch, Mina Pasevic, Karin Herregodts, Jolanda Schot, Boukje Langhof, Janny Meijer, Kristel Zwartjes, Schimmel, Wendy Straver, Angeline Vink, Sonja Mak, Jan De Groot, Joyce van den Biggelaar - van Blerck, Monique Vervelde, Irma Brink, Aimée Romme, Martine Braams, Richard Zuidam, Anke De Swart, Karlien Jansen, Louise van Ham, Renee Donders