Met je hart matinee

“Als fysiek contact niet kan, ontmoeten we ouderen via de TV in hun huiskamer!”

Wat begon als een eenmalig spontaan idee groeide uit tot een succesvolle reeks van 5 uitzendingen. Het Met je hart matinee. Hella van der Wijst, ambassadeur van Met je hart Veghel, heeft samen met met ons deze alternatieve ‘ontmoeting’ in coronatijd bedacht. Ieder matinee heeft zijn eigen thema en in de uitzendingen zoekt de presentatrice vanuit haar woonkamer contact met bekende en minder bekende Nederlanders in het land. Heeft ze kleine ontroerende en vrolijke gesprekken met ouderen die op hun manier omgaan met de sociale onthouding en het thuiszitten.

Het matinee is speciaal voor ouderen die gedwongen aan huis gebonden zijn. ‘Als we elkaar even niet fysiek kunnen ontmoeten, bedenken we andere creatieve ideeën: samen zijn we niet alleen!’ Aldus Hella. Hella wordt in de uitzendingen muzikaal bijgestaan door Lars Zebregs en Aristakes Jessayan, die tijdens het matinee iedereen laten genieten van mooie livemuziek. Sandra Ysbrandy, SPAR thuiskok, kookt in ieder matinee een heerlijk toepasselijk recept. Deze kun je hier terugvinden.

Meer dan 200.000 kijkers
Het matinee is een hart onder de riem in coronatijd en het doorbreekt het sociaal isolement dat voor veel kwetsbare mensen zoveel groter is geworden. Het matinee heeft per uitzending meer dan 200.000 kijkers getrokken. We hebben veel van onze ouderen weten te bereiken, maar ook ouderen en anderen die ons nog niet kennen, hebben we een plezier gedaan met de uitzendingen.

Terugkijken
Uitzendingen en fragmenten van het Met je hart matinee terugkijken? Dat kan op ons YouTube kanaal.

Dankbaar
Het Met je hart matinee hadden we niet kunnen realiseren zonder de tomeloze inzet van ambassadeur Hella van der Wijst van Stichting Met je hart Veghel en de steun van onze partners SPAR Nederland en ONS. Ook bedanken wij TV Atelier, KPN en VodafoneZiggo en pianisten Lars Zebregs en Aristakes Jessayan. En natuurlijk zijn we alle Met je hart vrijwilligers, ambassadeurs, ouderen en onze horecapartner die een bijdragen hebben geleverd ontzettend dankbaar voor 5 mooie uitzendingen.